Dagpenge fra dag ét

Meld dig ind i a-kassen som gratis studiemedlem

Melder du dig ind i a-kassen som gratis studiemedlem, har du ret til dagpenge fra din allerførste dag som færdiguddannet. Det vil sige, at du sikrer dig 13.000 kroner om måneden, og er du forsørger er beløbet mere end 15.000 kroner. Penge som du går glip af, hvis du ikke melder dig ind.

For at have ret til dagpenge fra første dag, skal du være studiemedlem af a-kassen i minimum 365 dage. Det vil sige, at du senest skal melde dig ind, når du er på 3. år af studiet. Men vi anbefaler, at du melder dig ind med det samme – så du ikke risikerer at glemme det.

Du kan få gratis medlemskab hvis:

  • Du er under 30 år

  • Du modtager ikke revalidering eller kontanthjælp

  • Du tjener mindre end 220.740 kroner om året/18.395 kroner om måneden (2017-tal)

  • Du har minimum et år tilbage af studiet

  • Du har og havde bopæl i Danmark umiddelbart før du startede på uddannelsen.

Tilmeld dig gratis a-kasse

Over 30 år?

Det kan stadig betale sig at blive studiemedlem hos a-kassen. Melder du dig ind et år inden, du afslutter din uddannelse, kan du få nedsat dit kontingent. I stedet for 439 kroner betaler du 332 kroner pr. måned, hvilket bliver til 3984 kroner i alt - det sidste år af din uddannelse. De penge giver dig ret til at modtage dagpenge allerede dagen efter din sidste eksamen, hvilket cirka svarer til 13.000 kroner eller 15.000 kroner, hvis du er forsøger. Læs mere her.

Vi holder dig i hånden

Som medlem af Lærerstuderendes Landskreds får du automatisk en påmindelse fra Lærernes a-kasse, når du har et år tilbage af studiet - så du kan nå at benytte dig af tilbuddet om dagpenge fra dag ét.  Du får også en ekstra reminder, når du er på fjerde år, så du stadig har muligheden for at sikre dig retten til dagpenge, selvom du ikke har været studiemedlem. 

Har du yderligere spørgsmål?

Ring til Lærernes a-kasse på tlf. 70 10 00 18 eller klik dig ind på www.dlfa.dk