Nyheder

Ny på studiet: Jeg vil gerne forsvare Danmarks fremtid!

I det kommende år går vi helt tæt på Rasmus Holmes, og her vil vi høre om hans udfordringer og successer som førsteårsstuderende på lærerstudiet. Til at starte med har vi mødt Rasmus kort tid før studiestart for at høre om hans drømme med læreruddannelsen.

I disse dage vrimler det med nye førsteårsstuderende på landets læreruddannelser, og for den nye lærerstuderende, Rasmus Holme, er det starten på en ny og spændende tid. Han skal nemlig til at starte på professionshøjskolen, Metropol, i Frederiksberg, og med sig i tasken har den 23-årige jyde en klar vision for sin studietid.

For hos Rasmus er lærergerningen mere end bare et job. Han mener nemlig folkeskolen som en af de vigtigste bastioner i vores demokrati og samfund.  

”Som lærer i folkeskolen arbejder vi med Danmarks fremtid. Vi har stor indflydelse på den helt basale læring; historie, demokrati, osv., som eleverne skal bruge resten af deres liv,” fortæller Rasmus og fortsætter:

”Derfor er Folkeskolen en hjørnesten i vores demokrati, og den vil jeg gerne være med til at forsvare og udvikle.”

Rasmus mener derfor også, at lærerfaget fortjener mere respekt ude i samfundet.

”Lærerne bør få en større anerkendelse for deres arbejde. Vi er nemlig med til at forme vores fremtid. I gamle dage var det et nobelt erhverv, og det vil jeg gerne være med til at bevise, at det fortsat er.”

Fra teori til praksis

For Rasmus er det især arbejdet med at forvandle teori til praksis, der motiverer ham forud for studiestart. Han ser nemlig frem til at skulle lære fra sig med nye metoder og værktøjer i undervisningen.

”Jeg synes, at det er super spændende, at der ikke er langt fra teori til praksis. Vi kommer hurtigt ud i klasserne og prøver teorierne af på virkeligheden,” fortæller Rasmus og fortsætter:

”Vi kommer til at lære mange forskellige metoder, og jeg ser virkelig frem til at mestre håndværket, så jeg kan give fremtidige generationer de bedste forudsætninger for at deltage i samfundet.” 

Kort om Rasmus

Navn: Rasmus Holme

Alder 23 år

Hjemstavn: Hammel, Favrskov Kommune

Sted: Metropol, Frederiksberg

Linjefag: Dansk 

Den Store Bagedyst - Esbjerg-style

I starten af maj kunne lærerstuderende i Esbjerg deltage i Den Store Bagedyst. Arrangementet var arrangeret af den lokale LL-klub, og dagen var en stor succes.

Læs mere >>

Har du husket a-kassen?

Går du på 6. semester, så er det nu, du skal melde dig ind i en a-kasse

Læs mere >>

Praktik i udlandet: Bilbao tur/ retur 2. del

I sidste uge hørte vi om den 27-årige lærerstuderende, Sanne Sandberg, og hendes oplevelser med være i praktik i Baskerlandet mødet med klassen og hendes praktiklæren på skolen, Colegio Jesús-Maria Ikastetxea. I denne del skal vi høre lidt mere om hendes liv ved siden af praktikken, og hvad hun har fået med sig hjem af erfaringer, når hun gør status over sin praktiktid i udlandet.

Læs mere >>

Jobsøgning fra skolens perspektiv

Få tips til hvad skolerne kigger efter i din ansøgning. 

Læs mere >>

Praktik i udlandet: Bilbao tur/ retur 1. del

I sommeren 2016 drog den 27-årige lærerstuderende, Sanne Sandberg, ned til Baskerlandet i det nordlige Spanien for at starte sin praktik. Det blev et møde med en spændende og fremmed kultur, som både gav hende faglige udfordringer og fantastiske minder for livet. Vi tog en snak med hende for at høre mere om hendes oplevelser. 

Læs mere >>

10 gode råd til jobsøgning

Vi har samlet en lille guide med gode råd til at søge job som nyuddannet lærer.

Læs mere >>

Ny formand for Lærerstuderendes Landskreds

I dag blev Jenny Maria Jørgensen valgt til ny formand for Lærerstuderendes Landskreds ved organisationens årlige generalforsamling.

Læs mere >>

11 råd til bacheloropgaven

Læs 11 gode råd til bachelorprojektet fra vinderen af årets bacheloropgave 2016 

Læs mere >>

Medlemskonkurrence på Facebook i næste uge!

Vind 2 billetter til et stort endagsseminar om co-teaching med den internationalt anerkendte forsker, professor Dr. Marilyn Friend.

Læs mere >>

Ny på studiet: Helt klart praktikken!

Sådan svarede Rasmus Holme, da vi spurgte ham, hvad han synes var den bedste oplevelse i hans første halve år på læreruddannelsen. Læs vores anden del af føljetonen om at være ny på lærerstudiet, hvor Rasmus Holme gør status over sin første tid på professionshøjskolen, Metropol.

Læs mere >>

3 lyse idéer til efter praktikken

Evaluer din tid i praktikken, få sparring på faglige og personlige resultater - og sig gerne ordentlig farvel, inden du tager tilbage på lærerstudiet.  

Læs mere >>

LL Hjørring satte fokus på studielivet

I sidste uge inviterede LL Hjørring alle lærerstuderende en temadag om studielivet, privatøkonomi, så man får styr på sit nye liv som studerende.

Læs mere >>

Aalborg Kommune greb bolden

I Aalborg kan den lokale LL klub ikke få armene ned. De fik ikke bare hesten til truget. De fik den også til at drikke. Derfor betyder, at klubben er blevet inviteret med i processen omkring den nye partnerskabsaftale mellem læreruddannelsen og Aalborg Kommune. 

Læs mere >>

3 stærke til dig i praktik

Læs Lærerstuderendes Landskreds tre råd til dig, som er i gang med din første praktik.

Læs mere >>

Nyklækket lærer i job: Det er altid godt at have en plan B!

Efter et lille halvt år som klasselærer for 4.b på Midtskolen er Andreas Olesen så småt begyndt at få lidt rutine og erfaring med sig ind i sin undervisning, og så har han også haft sine første skole-hjem samtaler med klassens forældre. 

Læs mere >>

Niels Tange: Spørg løs og støt hinanden i praktikken

Vi tog en snak med adjunkt og tidligere praktikleder ved professionshøjskolen VIA, Niels Tange, for at høre hans gode råd til de lærerstuderende, som skal starte i deres første praktik.

Læs mere >>

Glædelig jul og godt nytår!

Lærerstuderendes Landskreds holder lukket mellem jul og nytår. 

Læs mere >>

LL Carlsberg indsamlede de lærerstuderendes juleønsker

Skal vi klippe vore julehjerter sammen og sætte vores ønsker på?

Læs mere >>

I Esbjerg skrues der op for blusset

Øget synlighed og alsidige tilbud er LL Esbjergs nye strategi for at sikre større kendskab til klubbens arbejde og flere medlemmer.

Læs mere >>

Aalborg giver bolden op til bedre praktikforhold

LL-klubben vil forbedre praktikforholdene i Aalborg Kommune med fastere retningslinjer for partnerskabsaftalen og har indkaldt kommunen til møde.  

Læs mere >>

Snart er der årsmøde ’17

Vær med til at beslutte, hvad Lærerstuderendes Landskreds skal arbejde med i fremtiden. Den 3.-5. marts ’17 afholder Lærerstuderendes Landskreds årsmøde, som er organisationens årlige generalforsamling. Som medlem kan du være med til at udstikke retningen for organisationens arbejde i det kommende år.

Læs mere >>

Voxpop: Oktoberkursus 2016

Vi har spurgt fire af deltagerne på årets Oktoberkursus, hvad de har fået med sig. For nogle var det en øjenåbner at møde lærere fra folkeskolen, og for andre var det de abstrakte teorier og tanker, som de fik mest ud af. For alle var det både en social og faglig oplevelse at være med til Oktoberkurset.

Læs mere >>

Nybagt lokalformand: Vi vil styrke organiseringen og øge faglige tilbud

Efter en veloverstået generalforsamling og med ny formand ved roret summer det af nye idéer og spændende faglige tiltag i LL-klubben på Fyn. 

Læs mere >>

Vinderne er fundet!

Vi har trukket lod blandt de mange nye medlemmer og kan nu præsentere de heldige vindere. Alle vindere vil få direkte besked via mail. Præmiepuljen bød bl.a. på to iPad mini, et weekendophold på hotel og et væld af gavekort. 

Læs mere >>

Lærerstuderendes Landskreds’ formand: Tænk langsigtet, drop nedskæringerne!

På torsdag den 13. oktober deltager Lærerstuderendes Landskreds i Uddannelsesalliancens demonstrationer mod regeringens seneste varslinger om besparelser på uddannelsesområdet og Statens Uddannelsesstøtte (SU). 

Læs mere >>

Nyklækket lærer i job: Der er langt fra teori til praksis, men det er sjovt!

I det kommende år følger vi den nyuddannede lærer, Andreas Olesen, for at høre om hans udfordringer og successer med at være ny lærer i job. Til at starte med vil vi høre lidt om mødet med hans nye elever, kollegaer og om at skabe et godt læringsmiljø.

Læs mere >>

Ny på studiet: Jeg vil gerne forsvare Danmarks fremtid!

I det kommende år går vi helt tæt på Rasmus Holme Nielsen for at høre om hans udfordringer og successer som førsteårsstuderende på lærerstudiet. Til at starte med har vi mødt Rasmus kort tid før studiestart for at høre om hans drømme med læreruddannelsen. 

Læs mere >>

Tilmelding til årets Oktoberkursus åbner 1. september

Torsdag den 1. september åbner tilmeldingen til Lærerstuderendes Landskreds årlige Oktoberkursus, som i år sætter fokus på dannelse i Folkeskolen. 

Læs mere >>

Lærerstuderendes Landskreds byder nye lærerstuderende velkommen

Om kort tid starter der mere end 3.000 ny lærerstuderende på landets professionshøjskoler, og Lærerstuderendes Landkreds vil i løbet af august og september komme forbi og byde dem alle velkomne.

Læs mere >>

Formandens sommerbrev

Formanden, Christian Dalby, ønsker god sommerferie til jer alle - og tillykke til de nye dimittender.

Læs mere >>

God sommer!

Lærerstuderendes Landskreds holder sommerlukket i juli måned. 

Læs mere >>

Vinderne er fundet - tillykke!

Vi har trukket lod blandt de mange nye medlemmer og kan nu præsentere de to heldige vindere af en iPad mini. Begge vindere har fået direkte besked via mail. 

Læs mere >>

Lærerstuderendes Landskreds søger kommunikationsmedarbejder

Har du en relevant kommunikationsfaglig uddannelse og praktisk erfaring med CMS, sociale medier og kampagner? Er du interesseret i politik generelt og uddannelsespolitik i særdeleshed? Og kan du få budskaberne ud over rampen - på Facebook, web og tryk? Så er du måske vores nye kommunikationsmedarbejder.

Læs mere >>

Månedens madopskrift: Lækker laks med smørdampet savoykål

Med denne opskrift får du lækker aftensmad til fire personer for under 100 kr. Det må siges at være SU-venlig gæstemad. Opskriften er leveret i samarbejde med Højskolen Surhs Madakademiet. 

Læs mere >>

Masser af succes

Robusthed bliver i dag set som afgørende for læring i skolen, men der er ingen opskrift på at gøre skolebørn robuste. Hanne Knudsen, lektor på DPU, Aarhus Universitet, har undersøgt skolens indsats for at styrke selvtilliden hos elever med vanskeligheder.

Læs mere >>

Går du på 3. årgang? Så kan du lige nå det!

Meld dig ind i Lærerstuderendes Landskreds nu og få ret til økonomisk og juridisk bistand fra Danmarks Lærerforening fra den dag, du springer ud som nyuddannet lærer.

Læs mere >>

Ny på studiet: Praktikken er der, hvor man lærer noget

I serien ’Ny på studiet’ følger vi Mia Ilsøe, som er førsteårsstuderende på læreruddannelsen i Aalborg. Dette er den sidste artikel i serien, hvor Mia fortæller om den vigtige praktik og giver sine bedste råd videre til nye lærerstuderende.

Læs mere >>

Meld dig ind og vind!

Meld dig ind i Lærerstuderendes Landskreds inden d. 30. marts ’16 og vind en iPad mini. Som medlem får du desuden mulighed for at deltage i faglige kurser og få kontante besparelser på bank og forsikring. Du kan melde dig ind her på siden eller ved at sende os en sms med teksten ’indmeld’ til 1919.

Læs mere >>

Økonomiske konsekvenser af faldende medlemstal

Fra den 1. juli ’16 skal du betale 55 kr. om måneden for at være medlem af Lærerstuderendes Landskreds. Faldende medlemstal betyder, at organisationen har set sig nødsaget til at sætte kredskontingentet op.

Læs mere >>

Kortere mandatperiode og styrkelse af medlemsdemokratiet

I weekenden dannede Læreruddannelsen Jelling rammerne om Lærerstuderendes Landskreds’ årsmøde. Her blev det bl.a. vedtaget, at formand og næstformand skal vælges for ét år ad gangen – mod to år, som har været mandatperioden ind til nu. For at styrke medlemsdemokratiet har årsmødet desuden vedtaget at nedlægge forretningsudvalget. 

Læs mere >>

Højdepunkter fra årsmødet

På weekendens årsmøde, diskuterede deltagerne blandt andet det nye bevillingssystem for videregående uddannelser, censorsystemets rolle i kvalitetssikringen af uddannelser og anbefalinger til skoleovertag. 

Læs mere >>

Anna Hjortkjær er ny næstformand for Lærerstuderendes Landskreds

Anna Hjortkjær har i dag sin første arbejdsdag på posten som næstformand for Lærerstuderendes Landskreds – men hun er langt fra ny i organisationen. Anna vil fokusere på rekruttering af medlemmer, aktive og løbende politikudvikling.  

Læs mere >>

Ny på studiet: Learning by doing i praktikken

I serien ’Ny på studiet’ følger vi Mia Ilsøe, som er førsteårsstuderende på læreruddannelsen i Aalborg. I denne artikel fortæller Mia om manglende information og den første undervisnings-praktik.

Læs mere >>

Det faglige input: Målinger kan give børn et bedre liv

Målinger har et dårligt ry i uddannelsesdebatten. Men målinger er med til at skabe et mere retfærdigt uddannelsessystem. Det mener den anerkendte professor Jack Shonkoff fra Harvard University.

Læs mere >>

Det kulinariske fix: Fastelavnsboller

På søndag slår alle børn katten af tønden. Men én ting man aldrig bliver for gammel til er en god fastelavnsbolle. Derfor bringer vi i denne måned opskriften på en velsmagende en af slagsen. Med eller uden marcipan - alt efter smag og behag. Opskriften er leveret i samarbejde med Højskolen Surhs Madakademiet. Velbekomme!

Læs mere >>

Torben Chris indtog scenen på Læreruddannelsen Fyn

Den lokale LL-klub på Fyn stod bag stand-up arrangement med Torben Chris fredag d. 15. januar ’16. Philip Devantier, 4. årsstuderende på Læreruddannelsen Fyn, leverede opvarmningen. 

Læs mere >>

Bacheloropgave om historiebrug vinder pris som årets bedste

I fredags vandt David Svinth Jakobsen prisen som årets bedste historiebachelor på forlaget Gyldendal. Med prisen følger 5.000 kroner fra HistorieWeb.dk og Gyldendal.

Læs mere >>

Det faglige input: Intelligent medborgerskab kræver, at vi behersker matematikken

Den internationalt anerkendte amerikanske professor i matematikkens didaktik, Jeremy Kilpatrick, besøgte i august DPU, Aarhus Universitet. Asterisk satte ham stævne for at få kastet lys over, hvilken rolle matematik bør spille i uddannelsessystemet i dag. Ifølge Jeremy Kilpatrick er det vigtigere end nogensinde, at vi kan vores matematik: Hvis vi ikke behersker den, vil den beherske den os.

Læs mere >>

Læreruddannelsen Zahle: Ny formand for LL-klubben

Jenny Maria Jørgensen har ansvaret for arbejdet i den lokale LL-klub på Læreruddannelsen Zahle. Læs om hendes ambitioner for læreruddannelsen og klubben lokalt, når Jenny fortæller om hvorfor hun valgte at stille op, og hvad hun vil arbejde for. 

Læs mere >>

Læreruddannelsen Esbjerg: Ny formand for LL-klubben

Didde Knudsen har ansvaret for arbejdet i den lokale LL-klub på Læreruddannelsen Esbjerg. Læs hvorfor hun valgte at stille op, og hvad hun vil arbejde for. 

Læs mere >>

Snart er det tid til årsmøde ’16

Kom og vær med til at beslutte, hvad Lærerstuderendes Landskreds skal arbejde med. Den 4.-6. marts ’16 afholder Lærerstuderendes Landskreds årsmøde. Årsmødet er organisationens årlige generalforsamling. Her kan du som medlem være med til at udstikke retningen for organisationens arbejde i det kommende år.

Læs mere >>

Månedens Lærerstuderende: Amalie Iversen

Hver måned kårer Lærerstuderendes Landskreds månedens lærerstuderende. En lærerstuderende, som gør noget ekstra eller har en særlig historie. Har en af de dine medstuderende gjort sig fortjent til den fine titel? Så tip os på nyhedsbrev@llnet.dk.  

Læs mere >>

Læreruddannelsen Fyn: Ny formand for LL-klubben

Karoline Sanggaard har ansvaret for arbejdet i den lokale LL-klub på Læreruddannelsen Fyn. Læs hvorfor hun valgte at stille op, og hvad hun vil arbejde for. 

Læs mere >>

Ny på studiet: Den nagende tvivl

I serien ’Ny på studiet’ følger vi Mia Ilsøe, som startede på læreruddannelsen i Aalborg for tre måneder siden. I denne artikel fortæller Mia om sit største dilemma i forhold til læreruddannelsen. 

Læs mere >>

Hvidkålssalat med pink grape og cashewnødder

Her om efteråret skal du være lidt ekstra kreativ for at diske op med lækre salater. Derfor bringer vi i denne måned et bud på en efterårssalat,  som både er SU-venlig og indeholder sæsonens råvarer. Hovedingredienserne er kål, nødder og grapefrugt. Opskriften er leveret i samarbejde med Højskolen Surhs Madakademiet. Velbekomme!

Læs mere >>

Det faglige input: Didaktikkens genkomst

Fagdidaktikken har levet en omskiftelig tilværelse. Den har været stjernen, der skulle få skolerne til at lyse op. Den har samlet støv, da den blev fortrængt af moderne læringsteori og smarte metoder. Nu ryster den støvet af sig og allierer sig med andre pædagogiske discipliner for at forløse folkeskolereform og pædagogiske læreplaner i dagtilbud og for at give en tidssvarende undervisning på gymnasier og universiteter

Læs mere >>

Årets bacheloropgave: Hvordan Forenklede Fælles Mål udfordrer kristendomsfaget

Venstres skole- og uddannelsesordfører, Anni Mathiesen uddelte fredag d. 13. november ’15 priser for årets tre bedste bachelorprojekter ved Lærerprofession.dk’s årlige prisuddeling. Det blev Marie Rytter Møller, fra Læreruddannelsen Aalborg, der modtog førsteprisen for sin bacheloropgave om hvordan Forenklede Fælles Mål udfordrer kristendomsfaget.

Læs mere >>

Ny på studiet: Mit første møde med folkeskolen fra et lærerperspektiv

I serien ’Ny på studiet’ følger vi Mia Ilsøe, som startede på læreruddannelsen i Aalborg for tre måneder siden. I denne artikel fortæller Mia om sit første møde med lærerrollen – i observationspraktik.

Læs mere >>

Pædagogstuderende på Oktoberkursus ’15

Anne Louise Rasmussen fra Pædagoguddannelsen Aabenraa og Maria Kallehauge Jessen fra Pædagoguddannelsen Sydhavnen var med til årets oktoberkursus. Læs med om deres oplevelser fra weekenden.

Læs mere >>

Nyt fra formanden

Oktober måned har blandt andet budt på SOPHIA-konference om folkeskolereformen og demo mod milliardnedskæringer på uddannelse. Læs med og få et indblik i, hvordan formand for Lærerstuderendes Landskreds, Christian Dalby, repræsenterer dig som medlem. 

Læs mere >>

Norsk besøg på Oktoberkursus ’15

Lærerstuderendes Landskreds fik fint besøg på weekendens oktoberkursus. Stine Drotningsvik og Line Silde Bungum fra vores norske søsterorganisation, Pedagogstudentene, kom for at høre oplæggene og få en snak med vores politikere. 

Læs mere >>

Ny på studiet: Vi lærer vores fremtidige arbejdsplads at kende

De kommende måneder kan du følge med i serien ’Ny på studiet’, hvor vi følger Mia Ilsøe, som lige er startet på læreruddannelsen i Aalborg. I denne artikel fortæller Mia mere om sine fag og det sociale miljø på uddannelsen.

Læs mere >>

Oktoberkursus ’15: Voxpop

Vi har spurgt fem af deltagerne på weekendens oktoberkursus, hvad de har fået med sig. Tine fra Roskilde forstår ikke, hvorfor alle medlemmer ikke benytter sig af muligheden og Jonas fra Aarhus tog med på grund af det faglige program. Læs med og få hele historien.

Læs mere >>

Månedens Lærerstuderende: Tine Henriette Slots

Hver måned kårer Lærerstuderendes Landskreds månedens lærerstuderende. En lærerstuderende, som gør noget ekstra eller har en særlig historie. Har en af de dine medstuderende gjort sig fortjent til den fine titel? Så tip os på nyhedsbrev@llnet.dk.  

Læs mere >>

LL-klubben i Aalborg arrangerede et brag af en velgørenhedskoncert

Den lokale LL-klub i Aalborg kunne i fredags d. 23. oktober byde velkommen til velgørenhedskoncert med bl.a. Ida Corr på læreruddannelsen i Aalborg. I alt blev der samlet 42.000 kr. ind til Barnets blå hus Aalborg.

Læs mere >>

Oktoberkursus ’15: Program og praktisk info

Er du en af de heldige, som har sikret sig en plads på årets oktoberkursus, ’Folkeskolen – nye muligheder’? Så husk at du kan finde information om weekendens program, oplægsholderne og praktiske forhold på vores kursussite oktoberkursus.dk.

Læs mere >>

Det faglige input: Altid med og altid på vej

Lærerne ser den gode elev som aktivt deltagende, men elever lærer ikke nødvendigvis mest af altid at være aktive. Idealbilledet af det aktivt deltagende menneske gennemsyrer uddannelsessektoren. Men kommer fokus på at skabe aktive elever til at skygge for de stille, de udfordrede og alle de andres læring?

Læs mere >>

Ny på studiet: Den bedste start på studiet, jeg kunne have forestillet mig

De kommende måneder kan du følge med i serien ’Ny på studiet’, hvor vi følger Mia Ilsøe, som lige er startet på læreruddannelsen i Aalborg. I denne første artikel fortæller Mia om sin introperiode, alle de nye fag og forventningerne til læreruddannelsen.

Læs mere >>

Det kulinariske fix: Cremet grøntsagssuppe

Efterår er sæson for suppe og rodfrugter – så hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk og lave en lækker, velsmagende suppe af de rodfrugter, som er så billige lige nu. Du kan bruge lige præcis de rodfrugter, du har ved hånden. På den måde kan du både mindske madspild og spare penge på én gang.

Læs mere >>

Kom til demo mod milliardnedskæringer på uddannelse

Demo den 29. oktober kl. 16 på Rådhuspladsen i København og Aarhus. Stop milliardnedskæringer på uddannelse. Hæv kvaliteten. Investér i fremtiden. Det er overskriften på demoen mod regeringens forslag om besparelser på uddannelse. 

Læs mere >>

Fagligt foredrag: FredsTanken på Metropol

LL-klubben på Læreruddannelsen Metropol har skabt en ny tradition: En gang om måneden samler de deres medstuderende til et fagligt foredrag en time inden fredagscaféen åbner.  I fredags var temaet ‘Stress hos børn og unge af traumatiserede flygtninge’. 

Læs mere >>

Læreruddannelsen Jelling: Ny formand for LL-klubben

Pia Tidemann Henriksen har ansvaret for arbejdet i den lokale LL-klub på Læreruddannelsen Jelling. Læs om hvorfor hun valgte at stille op, og hvad hun vil arbejde for. 

Læs mere >>

Vinderne er fundet

Vi har trukket lod blandt de mange nye medlemmer og kan nu præsentere de heldige vindere. Alle vindere har fået direkte besked via mail. Præmiepuljen bød bl.a. på to iPad mini, en cykel og gavekort til bøger.

Læs mere >>

Nyt fra formanden

September måned har blandt andet budt på kongres i Danmarks Lærerforening og uddannelsesdebat i Nørre Nissum. Læs med og få et indblik i, hvordan formand for Lærerstuderendes Landskreds, Christian Dalby, repræsenterer dig som medlem. 

Læs mere >>

Oktoberkursus ’15: Sidste chance for at melde sig til

I dag er det sidste chance for at melde sig til kursusweekenden ’Folkeskolen – nye muligheder’. Kursusweekenden har fokus på samarbejdet mellem lærere og pædagoger i folkeskolen. 

Læs mere >>

Månedens Lærerstuderende: Frederikke Schødts

Hver måned kårer Lærerstuderendes Landskreds månedens lærerstuderende. En lærerstuderende, som gør noget ekstra eller har en særlig historie. Har en af de dine medstuderende gjort sig fortjent til den fine titel? Så tip os på nyhedsbrev@llnet.dk

Læs mere >>

Praktik – gode råd

For at få det maksimale ud af din praktik, er det en god idé at være forberedt. Men hvordan forbereder du dig bedst? Vi har samlet et par gode råd til dig her. Det gælder om at forberede sig på, hvad der skal ske både før, under og efter praktikforløbet.

Læs mere >>

Det faglige input: Folkeskolereform og hverdagsliv i børnehøjde

Hvordan ser skolereformen ud i børnehøjde? Kan den forstås, mærkes, ses og høres af og hos dem, det hele drejer sig om: eleverne. De spørgsmål optager kultursociolog Ida Wentzel Winther, og hun er netop ved at afslutte et forskningsprojekt om netop det. 

Læs mere >>

Det kulinariske fix: Muffins med brombær og mirabelle

Efteråret er sanketid, for lige nu vrimler naturen med lækre bær og blommer. Så tag en kurv under armen og tag på sanketur i det grønne, hvor æbler, brombær, mirabeller og havtorn kun venter på at blive plukket. Brug derefter de hjemmebragte lækkerier i fx en gang muffins.

Læs mere >>

Velkommen på læreruddannelsen

Den seneste måneds tid har vi været rundt på landets læreruddannelser og byde alle nye lærerstuderende velkommen på læreruddannelsen. Her kan du læse vores velkomstblad. 

Læs mere >>

Ny på studiet: Må vi følge din første tid som lærerstuderende?

Er du lige startet på læreruddannelsen? Og har du lyst til at fortælle om dine tanker og oplevelser? Så vil vi gerne følge dig i din første tid som lærerstuderende. Det kræver blot, at du giver et kort interview om måneden. 

Læs mere >>

Oktoberkursus: Folkeskolen – nye muligheder

Samarbejdet mellem pædagoger og lærere i folkeskolen. Det er temaet for årets oktoberkursus. Lærerstuderendes Landskreds inviterer alle medlemmer til gratis kursusweekend med højaktuelt fokus.

Læs mere >>

Det faglige input: Fokus på børns alder er forældet

Idéen om at se børns udvikling tæt knyttet til deres alder er gammeldags, mener den australske professor Marilyn Fleer. Når skoler og institutioner inddeler børn slavisk i alderstrin, bliver vi blinde for en masse andre perspektiver og motiver hos børnene.

Læs mere >>

Meld dig ind og vind!

Meld dig ind i Lærerstuderendes Landskreds inden d. 30. september ’15 og vind fede præmier. Ud over at få glæde af vores fantastiske medlemsfordele, har du nu mulighed for at vinde en iPad mini, en cykel eller en af de andre lækre præmier, der er på højkant.

Læs mere >>

Vil du have en observatør med til din reeksamen?

Flere studerende skal til reeksamen i august og september. Er du en af dem, der gerne vil have en observatør med? Så kan Lærerstuderendes Landskreds hjælpe dig.

Læs mere >>

Mød Lærerstuderendes Landskreds på dit studiested

I løbet af den næste måneds tid tager vi rundt i landet for at fortælle nye studerende om de fordele, man får som medlem af Lærerstuderendes Landskreds. Tjek, hvornår vi besøger dit uddannelsessted.

Læs mere >>

Søg om støtte til en aktivitet på dit uddannelsessted

Har du i løbet af sommerferien fået en god idé til et arrangement, en kampagne eller andet, som kan forbedre dit studiemiljø? Som lærerstuderende har du mulighed for at søge økonomisk støtte hos Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere >>

Sommerlukket

Lærerstuderendes Landskreds holder sommerlukket i juli måned. Får du brug for os, kan vi stadig træffes på mailen. God sommer!

Læs mere >>

Slutspurten: ’Fra august venter en helt ny hverdag’

25-årige Christina Petersen, fra Læreruddannelsen Roskilde, er hovedpersonen i serien ’Slutspurten’, hvor Christina kommer til at dele sine tanker om snart at skulle skifte titlen som lærerstuderende ud med færdiguddannet lærer. Læs tredje artikel og find ud af, hvad Christina skal lave efter sommerferien. 

Læs mere >>

Brug for hjælp i eksamenstiden?

I Lærerstuderendes Landskreds kan vi blandt andet hjælpe dig med at udforme en eksamensklage eller stille med en observatør til din mundtlige eksamen. Men du skal tænke dig godt om, inden du klager. Det kan have konsekvenser, som du måske ikke har forudset.

Læs mere >>

Det faglige input: Lige børn lærer skidt

Engang handlede lighed i uddannelse om at løfte arbejderklassen. I dag er fokus flyttet til individets potentiale. Folkeskolens nye nationale mål understreger, at alle elever skal blive så dygtige, som de kan. Det kræver øget differentiering og fokus på den enkelte elevs potentiale. Er det fair at behandle børn forskelligt, hvis det giver større lighed, eller skaber det nye vindere og tabere?

Læs mere >>

Slutspurten: Min første 'rigtige' jobsamtale

25-årige Christina Petersen, fra Læreruddannelsen Roskilde, er hovedpersonen i serien ’Slutspurten’, hvor Christina kommer til at dele sine tanker om snart at skulle skifte titlen som lærerstuderende ud med færdiguddannet lærer. Læs anden artikel og find blandt andet ud af, hvad Christina tænker om hele processen omkring at få et job.  

Læs mere >>

Månedens Lærerstuderende

Hver måned bringer vi ’Månedens Lærerstuderende’, som er et interview med en – eller flere - lærerstuderende, der har udmærket sig på positiv vis på sit uddannelsessted. Har en af de dine medstuderende gjort sig fortjent til titlen – så send en mail til Lærerstuderendes Landskreds med en kort tekst om, hvorfor den pågældende person skal have titlen.

Læs mere >>

Folketingsvalg 2015: Få overblik over valget

Valgkampen er skudt i gang, og om lidt skal du tage stilling til, hvem du mener, bedst kan varetage dine interesser og føre landet i den rigtige retning. Derfor sætter vi fokus på nogle af de væsentligste punkter i læreruddannelsen, som politikerne bør forholde sig til under valgkampen. Du kan også danne dig et overblik over, hvad politikerne mener om læreruddannelsen. Få overblik over valget her.

Læs mere >>

Slutspurten: Tanker om overgangen fra lærerstuderende til lærer

25-årige Christina Petersen, fra Læreruddannelsen Roskilde, er hovedpersonen i serien ’Slutspurten’, hvor Christina kommer til at dele sine tanker om snart at skulle skifte titlen som lærerstuderende ud med færdiguddannet lærer. Læs første artikel og find blandt andet ud af, hvordan Christina har det med snart skulle skifte de trygge rammer ud med en ny tilværelse.   

Læs mere >>

Det kulinariske fix: Sommersalat med laks og asparges

Er du træt af uinspirerende SU-mad? Hver måned kan du her på sitet finde en ny let og SU-venlig opskrift fra Højskolen Suhrs Madakademiet

Læs mere >>

Det faglige input: Vi må værne om specialpædagogisk viden

Stadig flere specialpædagogiske institutioner lukker og slukker, og med dem forsvinder vigtig specialpædagogisk viden. Folkeskolens mål om øget inklusion fordrer samarbejde med specialpædagogik, hvis ikke børnene skal blive de store tabere, mener Lektor i specialpædagogik, Lotte Hedegaard-Sørensen.

Læs mere >>

Bliv praktikant hos Lærerstuderendes Landskreds

Lærerstuderendes Landskreds søger en praktikant, med start fra d. 1. august eller 1. september 2015, der får mulighed for at opstarte et helt nyt arbejdsfelt inden for organisationen. Du får blandt andet mulighed for at afprøve dine kompetencer inden for kommunikation, kompetenceudvikling, frivilligrekruttering- og koordinering og strategiudvikling.

Læs mere >>

Ny hjemmeside - nye muligheder

Din studieorganisation har fået ny hjemmeside, hvor der nu i endnu højere grad er fokus på dig som medlem. Designet er enkelt, hvilket gør det lettere for dig at navigere rundt på sitet, og hurtigt finde de informationer, du søger. Vi har desuden, med den nye hjemmeside, nogle nye tiltag i vente for dig.

Læs mere >>

Det faglige input: Skal vi skrue op for kunst og kreativitet?

De musisk-æstetiske fag er under pres, både i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. Men bør den frie kreativitet fylde mere i børn og unges uddannelse? JA, mener billedkunstner Bjørn Nørgaard - vi undervurderer kunstens potentiale. NEJ, siger professor Niels Egelund – ikke på bekostning af den faglige oprustning inden for læsning, matematik og naturfag. 

Læs mere >>

Karens - Bliv sikret fra dag ét

Sig det videre til dine medstuderende: Få ret til konfliktstøtte og juridisk bistand som nyuddannet. Maj er sidste frist for indmeldelse i Lærerstuderendes Landskreds for alle 1. årsstuderende, som vil undgå karantæne i Danmarks Lærerforening.  

Læs mere >>

Månedens Lærerstuderende

Hver måned bringer vi ’Månedens Lærerstuderende’, som er et interview med en lærerstuderende, der har udmærket sig på positiv vis på sit uddannelsessted. Har en af de dine medstuderende gjort sig fortjent til den fine titel? – så send en mail til nyhedsbrev@llnet.dk med en kort tekst om, hvorfor netop han/hun skal have titlen.

Læs mere >>

Det faglige input: Teknologi gør os rådvilde

Interaktive tavler, iPads, PDA og en masse anden ny teknologi har invaderet læreres og sygeplejerskers hverdag. Invasion foregår ofte hen over hovedet på de fagprofessionelle, for de mangler grundlæggende forståelse af teknologi. Konsekvensen er spildt teknologi og frustration, viser det omfattende forskningsprojekt TECHNUCATION, der står bag en ny læringsmodel for teknologiforståelse.

Læs mere >>

Christian Dalby er ny formand for Lærerstuderendes Landskreds

I weekenden dannede Læreruddannelsen Jelling rammerne for Lærerstuderendes Landskreds’ årsmøde, hvor der blandt andet skulle vælges en ny formand.Det blev 29-årige Christian Dalby, der i dag har sin første arbejdsdag som formand. Læs med og find blandt andet ud af, hvad Christian ønsker at fokusere på i arbejdet som formand, og hvordan han har det med at være blevet valgt.

Læs mere >>

Vi er velfærdens soldater

På fredag står jeg sammen med næsten 100 af jer medstuderende på Lærerstuderendes Landskreds’ årsmøde.

Læs mere >>