Nyheder

Årets bacheloropgave: Hvordan Forenklede Fælles Mål udfordrer kristendomsfaget

17. november 2015

Venstres skole- og uddannelsesordfører, Anni Mathiesen uddelte fredag d. 13. november ’15 priser for årets tre bedste bachelorprojekter ved Lærerprofession.dk’s årlige prisuddeling. Det blev Marie Rytter Møller, fra Læreruddannelsen Aalborg, der modtog førsteprisen for sin bacheloropgave om hvordan Forenklede Fælles Mål udfordrer kristendomsfaget.

"Fremstillingen artikulerer et reflekteret syn på egen profession i et indefra-perspektiv, der samtidig taler ud mod verden. (…) Et velskrevet, nuanceret indlæg i den pædagogiske debat om dannelse og kompetencemål som folkeskolens grundlag".

Blandt andet sådan lød det i begrundelsen af, hvorfor det netop var Marie Rytter Møller fra læreruddannelsen Aalborg, som fik førstepladsen for sit projekt 'Kristendomskundskab som kompetencefag? En undersøgelse af fagets vilkår i lyset af Forenklede Fælles Mål'.

På anden- og tredjepladsen var bachelorprojekter om henholdsvis idræt og håndværk og design, og det sender et vigtigt signal, påpegede Marie Rytter Møller i sin takketale.

Læs mere på folkeskolen.dk 

Læs Maries bacheloropgave her