Nyheder

Anna Hjortkjær er ny næstformand for Lærerstuderendes Landskreds

7. marts 2016

Anna Hjortkjær har i dag sin første arbejdsdag på posten som næstformand for Lærerstuderendes Landskreds – men hun er langt fra ny i organisationen. Anna vil fokusere på rekruttering af medlemmer, aktive og løbende politikudvikling.  

Kort tid efter Anna startede på læreruddannelsen blev hun en del af Lærerstuderendes Landskreds. Først som aktiv i Læreruddannelsen Metropols lokale LL-klub og sidenhen som bestyrelsesrepræsentant, forretningsudvalgsmedlem - og nu som næstformand. Anna har været med siden efteråret ’12 og er dermed den tillidsvalgte med mest anciennitet i organisationen.

Annas store kendskab til Lærerstuderendes Landskreds - på flere poster - har givet hende et indblik i, at det er en studieorganisation, der bliver lyttet til, og at der er en reel mulighed for indflydelse. 

Men det kræver, at medlemmerne er med. Derfor mener Anna, at den største og vigtigste arbejdsopgave for Lærerstuderendes Landskreds lige nu er rekruttering af medlemmer. 

Medlemmerne er musklerne i organisationen

- Jeg betragter medlemmerne som musklerne i vores studieorganisation. Jo højere vores medlemstal er, desto mere indflydelse og gennemslagskraft har vi. Med det lavere optagelsestal de sidste år, er det simpelthen et sted, hvor vi bliver nødt til at blive bedre, mener Anna.

- Jeg synes dog, at det er vigtigt at vi holder os for øje, at alle aktive i Lærerstuderendes Landskreds - inklusive mig selv - ikke er sælgere, og aldrig skal blive det. Vi er passionerede studerende og vi skal primært "sælge" medlemsskabet på det, der får os til at lægge vores frivillige tid og kræfter i det. Det tror jeg også kan være med til at give den enkelte aktive et stærkere tilhørsforhold til organisationen.

- Rekruttering skal desuden være sjovt. Jeg vil knokle for, at vi finder den måde, der virker på det enkelte uddannelsessted og for den enkelte klub, så vi ikke går hjem efter en dag med holdrunder eller kaffe i kantinen med hængende hoveder, men med et kæmpe smil på læben, fortæller Anna.

Politikudvikling - til hverdag og til fest

Ud over, at give de Lærerstuderende en stærkere stemme, ser Anna også en stor organisatorisk opgave foran sig selv, formanden og bestyrelsen. Årsmødet ’16 har pålagt dem at komme med bud på, hvordan der kan skabes bedre demokratiske processer i afviklingen af næste årsmøde.

- Men det er min vision, at vi arbejder videre med politikudvikling rundt omkring i landet hele året. At vi i endnu højere grad forholder os til vores politik, diskuterer og udvikler den sammen. Til hverdag, til fest, til klubseminarer. Jeg ved, at lærerstuderende har en hel bunke af holdninger, og jeg ser frem til at høre dem på mange platforme, fortæller Anna.