Nyheder

Bacheloropgave om historiebrug vinder pris som årets bedste

20. januar 2016

I fredags vandt David Svinth Jakobsen prisen som årets bedste historiebachelor på forlaget Gyldendal. Med prisen følger 5.000 kroner fra HistorieWeb.dk og Gyldendal.

Årets prisvinder i konkurrencen ”HistorieWebs Årsbachelor for lærerstuderende”, David Svinth Jakobsen, er uddannet lærer fra sommeren 2015 fra Læreruddannelsen Aarhus. Han har vundet med sin bacheloropgave, der bærer titlen: ’Historiebrug – mellem identitet og kompetence’.

Helt ind i historieundervisningens hjertekammer

Sten Larsen, webredaktør på HistorieWeb.dk og underviser på læreruddannelsen, siger blandt andet om den prisvindende opgave:

 - Historiebrug er netop et af de nye kompetenceområder i Fælles Mål 2014, og derfor er det oplagt – men også modigt – af David Svinth Jakobsen at give begrebet en så central placering, som han gør. Historiebrug handler først og fremmest om, hvordan vi alle bruger eller misbruger historie i samfundet, i stort og småt, bevidst eller ubevidst, også i forhold til traditioner, vaner og så videre.

- Opgaven fremstår som en professionsbachelor i bedste betydning: Teoretisk stærk med et imponerende litteraturgrundlag og samtidig med en overordentlig solid orientering mod den lærerfaglige opgave i praksis. Med sin ambitiøse opgave kommer årets prisvinder helt ind i historieundervisningens hjertekammer.

David Svinth Jakobsen modtager som HistorieWebbens Årsbachelor et gavekort på 5.000 kroner til Gyldendal-udgivelser.

Læs vinderopgaven på HistorieWeb.dk – sammen med mange andre bacheloropgaver i historie.