Nyheder

Christian Dalby er ny formand for Lærerstuderendes Landskreds

9. marts 2015

I weekenden dannede Læreruddannelsen Jelling rammerne for Lærerstuderendes Landskreds’ årsmøde, hvor der blandt andet skulle vælges en ny formand.Det blev 29-årige Christian Dalby, der i dag har sin første arbejdsdag som formand. Læs med og find blandt andet ud af, hvad Christian ønsker at fokusere på i arbejdet som formand, og hvordan han har det med at være blevet valgt.

Kort tid efter Christian startede på læreruddannelsen blev han en del af Lærerstuderendes Landskreds. Først som formand for Læreruddannelsen Metropols lokale LL-klub, og sidenhen som bestyrelsesrepræsentant, forretningsudvalgsmedlem - og nu som formand.

Det, at Christian har været en del af Lærerstuderendes Landskreds på flere niveauer har givet ham et indblik i, at det er en studieorganisation, der bliver lyttet til, og at der på flere plan, er en reel mulighed for indflydelse. 

Det er en kvalitet, som Christian ønsker at imødekomme ved at fortsætte arbejdet med organisationens nye strukturreform, der sigter mod et bredt vidensgrundlag. Christian ønsker derfor at nedsætte yderligere arbejdsgrupper med deltagelse af lokale aktive, bestyrelsesrepræsentanter, forretningsudvalgsmedlemmer og formandskab, hvor han ser sin egen rolle som dialogskabende og som ham, der skal nå politikerne på Christiansborg.

Apropos rolle så forudser Christian, at hans stil som formand kommer til at bære præg af, at han ’er mere lærerstuderende end hårdkogt politiker’. Det vil tiden vise. I hvert fald glæder han sig til at tage hul på sin første arbejdsdag. Dog understreger Christian, at han også er ’rigtig spændt’, da han – trods sit store kendskab til organisationen – af gode grunde ikke med 100% sikkerhed ved, hvad han er gået ind til, før han sidder der. Men Christian glæder sig til at tage udfordringen op og til at tage del i at skabe den bedst mulige læreruddannelse.