Nyheder

Det kulinariske fix: Cremet grøntsagssuppe

16. oktober 2015

Efterår er sæson for suppe og rodfrugter – så hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk og lave en lækker, velsmagende suppe af de rodfrugter, som er så billige lige nu. Du kan bruge lige præcis de rodfrugter, du har ved hånden. På den måde kan du både mindske madspild og spare penge på én gang.

Til 2 pers.

Det behøver du

500 g. blandede og skrællede rodfrugter og løg. Fx knoldselleri, kartofler, pastinak, gulerod, persillerod
1 spsk. olivenolie
1/2 l grøntsagsbouillon
Evt. 1dl fløde
Evt. chili, sambal oelek el. lign.
Salt og friskkværnet peber
Ca.1/2 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft.

Så let er det

Skær alle de skrællede grøntsager i grove terninger.

Steg dem i olivenolie i en stor gryde ved svag varme i ca. 5 minutter og vend rundt undervejs, grøntsagerne må ikke blive brune.

Tilsæt grøntsagsbouillonen, læg låg på og lad suppen simre, til alle grøntsagerne er helt møre, ca. ½ time.

Blend suppen med en stavblender og juster konsistensen med bouillon eller vand. Tilsæt evt. fløde samt salt, peber og eddike el. citronsaft. Varm igennem og smag til.

Servér rygende varm og evt. med et drys purløg .

Tip: Serveres suppen med lidt brød til kan den sagtens agere hovedret.

Er du træt af uinspirerende SU-mad? Hver måned kan du her på sitet finde en ny let og SU-venlig opskrift fra Højskolen Suhrs Madakademiet