Nyheder

Det kulinariske fix: Muffins med brombær og mirabelle

14. september 2015

Efteråret er sanketid, for lige nu vrimler naturen med lækre bær og blommer. Så tag en kurv under armen og tag på sanketur i det grønne, hvor æbler, brombær, mirabeller og havtorn kun venter på at blive plukket. Brug derefter de hjemmebragte lækkerier i fx en gang muffins.

Det behøver du

150 g smør
1 dl vand
½ stang vanilje
4 æg
225 g lys rørsukker (3 dl)
1 tsk. bagepulver
150 g hvedemel

Ca. 10 muffinforme.

Frugt fra haven eller omegnen evt. mirabeller og brombær eller lignende, der er i sæson.

Så let er det

Tænd ovnen på 175 grader c. Smelt en klat smør i en gryde og smør muffinformene med en pensel. Stil dem evt. på en bageplade med huller til muffins. Kom resten af smør og vand i gryden og smelt ved svag varme. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en skål. Slå æggene ud i skålen, tilsæt sukker og pisk det skummende med en håndmikser i ca. 5 minutter. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Rør gradvist det smeltede smør i. Skær frugten i stykker (brombær, hindbær, blommer eller anden frugt du ønsker) og vend frugten forsigtigt i dejen. Fordel dejen i muffinformene. Stil straks bagepladen i midten af ovnen og bag ca. 15. min.

Afkøl på bagerist.

Pynt gerne med glasur lavet på frugt fx brombærglasur som på billedet.

Er du træt af uinspirerende SU-mad? Hver måned kan du her på sitet finde en ny let og SU-venlig opskrift fra Højskolen Suhrs Madakademiet