Nyheder

Har du husket a-kassen?

6. juni 2017

Går du på 6. semester, så er det nu, du skal melde dig ind i en a-kasse

Er du på 6. semester af din læreruddannelse?
For at have ret til dagpenge lige efter din uddannelse, skal du være medlem af en a-kasse mindst et helt år før, du afslutter uddannelsen. Er du ikke allerede studiemedlem af en a-kasse, er det nu, du skal melde dig ind for at kunne få dagpenge som nyuddannet.

Tilmeld dig a-kassen
Lærerstuderendes Landskreds samarbejder med Lærernes a-kasse.

Meld dig ind i Lærernes a-kasse her www.dlfa.dk/blivmedlem

Hvorfor melde sig ind nu?
Fordelen ved at være medlem af en a-kasse i minimum et år, inden du afslutter din uddannelse, er, at du får ret til dagpenge fra den dag, du er færdiguddannet. Melder du dig først ind efter din sidste eksamen, går du glip af en måneds dagpenge.

Gratis a-kasse hvis du er under 30 år
Er du under 30 år, og opfylder visse betingelser, er a-kassen gratis. Du kan læse mere hér www.dlfa.dk/studiemedlem

Over 30 år?
Er du fyldt 30 år, kan du desværre ikke blive gratis studiemedlem af en a-kasse. Men hos Lærernes a-kasse kan du, som studerende, få nedsat dit kontingent til 322 kr. pr måned. Det bliver 3864 kr. i alt det sidste år, du studerer, som du kan trække fra i skat.  For de penge får du ret til dagpenge dagen efter, du har afsluttet din eksamen, og du undgår at stå uden dagpenge den første måned efter endt uddannelse.

En måneds dagpenge svarer min. til 13.151 kr. - og 15.080 kr., hvis du er forsøger. De penge går du glip af, hvis du venter med at melde dig ind, til efter du har afsluttet din uddannelse. Du kan læse mere hér www.dlfa.dk/over30  

Har du spørgsmål om a-kassen, eller er du i tvivl, om du allerede er medlem?
Så kontakt Lærernes a-kasse på tlf. 70 10 00 18.