Nyheder

Hvidkålssalat med pink grape og cashewnødder

19. november 2015

Her om efteråret skal du være lidt ekstra kreativ for at diske op med lækre salater. Derfor bringer vi i denne måned et bud på en efterårssalat,  som både er SU-venlig og indeholder sæsonens råvarer. Hovedingredienserne er kål, nødder og grapefrugt. Opskriften er leveret i samarbejde med Højskolen Surhs Madakademiet. Velbekomme!

Til 2 pers.

Det behøver du

150 g usaltede cashewnødder
¼ hvidlålshoved/spidskål (ca. 500 g)
2 røde grape
2 forårsløg

Dressing:
1 spsk tamarindmasse
6 spsk kogende vand
5 spsk rapspolie
1-2 spsk riseddike
1 tsk middelstærk karry
½-1 tsk tørret chilliflager
Sukker og salt

Pynt:
Korianderblade eller hakket persille

Så let er det

Rist cashewnødderne let på en tør pande og hak dem groft. Snit hvidkålen i meget fine strimler. Skræl grapen og del den i filetter uden skal. Snit forårsløgene fint med det grønne. Kom tamarindmassen i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad blandingen trække 10-15 min. rør i den nu og da og si den gennem en sigte.

Anret grønsagerne på et fad. Lad en dressing af olie, eddike, 2 spsk tamarindsaft, karry og chili. Smag til med sukker og salt. Hæld dressingen over og drys de hakkede cashewnødder over. Pynt med koriander eller persilleblade.

Er du træt af uinspirerende SU-mad? Hver måned kan du her på sitet finde en ny let og SU-venlig opskrift fra Højskolen Suhrs Madakademiet