Nyheder

LL Hjørring satte fokus på studielivet

25. januar 2017

I sidste uge inviterede LL Hjørring alle lærerstuderende en temadag om studielivet, privatøkonomi, så man får styr på sit nye liv som studerende.

I Hjørring har LL Klubben valgt at sætte fokus på at hjælpe nye lærerstuderende med overgangen til studielivet. Derfor har de i samarbejde med professionshøjskolen og De Lærerstuderendes Råd (DLR) stablet en hel undervisningsdag på benene for alle de førsteårsstuderende.

Temaet for dagen var ’Studieliv og Økonomi’, hvor fokus var de studerendes trivsel, privatøkonomi samt rådgivningen i overgangen til det nye studieliv.

”Vi oplevede, at mange studerende efterspurgte hjælp til økonomien og manglede vejledning i gode studierutiner. Mange af de lærerstuderende er jo netop flyttet hjemmefra og skal til at lære en ny hverdag at kende og samtidig have styr på økonomien, ” fortæller klubbens formand, Anders Weirum. 

Klubben fandt dog hurtigt ud af, at behovet var mere end blot hjælp til privatøkonomien. 

”I første omgang gik vi i gang med at udvikle et kursus i Excel, så de kan lære at lave budgetter. Vi oplevede dog hurtigt, at behovet var mere omfattende. Det endte derfor med, at det udviklede sig til en hel temadag med fokus på både trivsel og økonomi.”

Økonomisk støtte fra administrationen

Udover arbejdet med at planlægge temadagen havde de også brug for at få professionshøjskolen med på idéen. Heldigvis var der stor opbakning, og de blev enige om, at temadagen skulle være et led i studieaktivitetsmodellen.

”Vi gik i dialog med administrationen, og heldigvis tog de godt i mod projektet. De var enige i, at det ville være godt at hjælpe de nye studerende i gang, og så gik de med til at støtte op om temadagen ved at betale 50 % af udgifterne, ” forklarer en glad lokalformand.

Håber på gentagelse

Målet med den nye temadag er, at den skal være en obligatorisk del af første semester for alle lærerstuderende. Klubben håber derfor, at temadagen er blevet godt modtaget, for de har allerede gjort sig klar til en ny omgang til efteråret.

”Vi har endnu ikke evalueret på dagen, men vi håber på, at det er blevet en succes, så vi kan gentage det igen. Vi har dog allerede lavet en manuel med oversigt over, hvem der skal kontaktes og andet praktisk information, så de kommende årgange ikke skal genopfinde det hele igen,” lyder det fra Anders Weirum.

Fakta om Studieliv og Økonomi

Temadagen bestod af fire moduler. De lærerstuderende var opdelt i hold, som roterede mellem modulerne. De fire moduler var en blanding af foredrag, undervisning og workshops.

1. Haardeep Dhanjal – Komisk indspark om overgangen til studielivet.

2. Budgetplanlægning i Excel.

3. Skat – hvordan laver man sin forskuds- og årsopgørelse.

4. Studenterrådgivningen – Mental forberedelse til studielivet, sådan undgår man stress og depressioner i studietiden.

Herudover kunne de i løbet af dagen løbende møde Lærerstandens Brandforsikring, Lærernes a-kasse, Lærerstuderende Landskreds m.fl., som er alle havde stande på temadagen.