Nyheder

Månedens Lærerstuderende: Amalie Iversen

1. december 2015

Hver måned kårer Lærerstuderendes Landskreds månedens lærerstuderende. En lærerstuderende, som gør noget ekstra eller har en særlig historie. Har en af de dine medstuderende gjort sig fortjent til den fine titel? Så tip os på nyhedsbrev@llnet.dk.  

Hvem: Amalie Iversen

Hvor: Læreruddannelsen Roskilde

Kan du beskrive, hvordan du engagerer dig i dit studie?

Først og fremmest engagerer jeg mig i mit studie ved at være opmærksom på mine medstuderende. Ved fx at spørge ind til dem, vejlede dem i forhold til deres studie, fx i at læse studieordningen. Jeg ved ofte også hvorfor tingene er, som de er, på uddannelsen - eller hvem man skal kontakte, hvis der er noget som ikke er, som det skal være. Det ved jeg i kraft af de organisationer, jeg er medlem af. 

Jeg tror på, at hvis man har det godt socialt på sit studie, så bliver studietiden lettere og mere værdifuld. Derfor er jeg også formand for fredagsbaren og har været med i den, siden jeg startede. Fredagsbaren er uddannelseneutral, hvilket vil sige, at vi er seks uddannelser samlet på lige vilkår. 

Så er jeg medlem af DSR - De studerendes råd. Her arbejder vi med uddannelsesneutrale opgaver for vores campus. Hvordan vi kan gøre det endnu federe at gå på campus Roskilde. 

Under DSR er der LSR - Lærerstuderendes råd.  Vi arbejder med læreruddannelsen på campus Roskilde, fx hvordan vores intranet kan stilles op, så det er nemmere at finde rundt i det. Her arbejder vi tæt sammen med ledelsen, som lytter hver gang vi kommer med "gode" forslag. 

Så er jeg med i aktivitetsudvalget, hvor ledelse, underviser, samt en medstuderende og jeg snakker om aktiviteter, der skal foregår i løbet af et semester. Det kan være besøg af foredragsholder, videndelingesdage osv. 

Sidste år stod jeg for, at alle uddannelser på campus Roskilde havde et introforløb. Der startede omkring 750 nye studerende, fordelt på 6 uddannelser. Og i år var jeg så heldig at være tutor i introdagene. 

Så er jeg blevet ansat som studentervejleder, hvor jeg skal have styr på studieordning og hjælpe medstuderende igennem uddannelsen. 

Men jeg er også hende, der bestiller bøger til hele mit hold, så vi får en større rabat. Og hende der afsætter hver anden weekend til at "bo" sammen med min studie gruppe, så det ikke tager tid fra deres børn. Det kræver også mange timer på telefonen. 

Jeg har også været med i LL, da vi havde en klub på campus. Det er der desværre ikke lige pt., men vi arbejder på, hvordan det kan lade sig gøre igen. 

 Hvorfor har du valgt at engagere dig i dit studie?

Fordi jeg ikke kan lade være. Hvis der er noget jeg ikke synes om, så kan jeg ikke læne mig tilbage og vente på, at andre gør noget ved sagen. Og fordi det giver mig så sindssygt meget - ikke bare fagligt, men også socialt.  

Hvad får du personligt ud at dit engagement?

Masser af venner og bekendtskaber på kryds og tværs af årgange og uddannelser. Det er en masse kram dagligt! Men disse mennesker, gøre mig også klogere på mig selv. Og jeg bliver udfordret i at arbejde sammen med mange forskellige. 

Derudover er jeg så heldig at få en masse kontakter igennem mit "arbejde". Både på Campus, blandt medarbejdere og studerende eller kommende kollegaer - men også kontakter udenfor Campus. 

Alt dette kan jeg selvfølgelig ikke gøre det uden mine skønne medstuderende, som også arbejder hårdt!!