Nyheder

Månedens Lærerstuderende: Frederikke Schødts

29. september 2015

Hver måned kårer Lærerstuderendes Landskreds månedens lærerstuderende. En lærerstuderende, som gør noget ekstra eller har en særlig historie. Har en af de dine medstuderende gjort sig fortjent til den fine titel? Så tip os på nyhedsbrev@llnet.dk

Hvem: Frederikke Schødts

Hvor: Læreruddannelsen Fyn

Kan du beskrive, hvordan du engagerer dig i dit studie?

Jeg engagerer mig i mit studie på mange forskellige måder! Da jeg startede på læreruddannelsen var det med en ekstrem spænding og forventning og trods mediehagl og studiereformer, så er jeg ikke ét sekund i tvivl om, at jeg er det rette sted! Jeg engagerer mig ved at være aktiv både i studielivet fagligt såvel som socialt og derudover forsøger jeg at sammenfatte mine praksiserfaringer med mit studieliv.

Jeg har blandt andet:

- Holdt foredrag for nogle Japanske gæster, som besøgte Læreruddannelsen Fyn omkring UCL’s fordybelsesmodul: læremiddeldesign og entreprenørskab

- Været på studieophold i Island –og hjælper i dag andre til at tage samme sted. Jeg har skrevet en artikel til UCL omkring mit ophold

- Udarbejdet en e-bog til UCL omkring mit fordybelsesmodul

- Skrevet faglige indlæg til Folkeskolen (artikler om mit ophold på Island, True North og mit arbejde som underviser for Dansk flygtningehjælp)

Desuden arbejder jeg som forskningsassistent ved Center For anvendt skoleforskning og som underviser hos Integrationsnet, Dansk Flygtningehjælp. Og jeg skal holde foredrag i mit LG-modul om mit arbejde med dansk som andetsprog.

Jeg har samtidig verdens bedste studiegruppe, både på Danskholdet og nu Historie, hvor vi arbejder hårdt og er gode til at vidensdele. 

Ud over ovenstående faglige aktiviteter mener jeg også, at det vigtigt at deltage socialt i klassen og skolemiljøet. Jeg har blandt andet arrangeret studietur for mit danskhold på 2. årgang, deltager til skolefester, fodboldturneringer og andre private arrangementer. 

Jeg engagerer mig ved at nyde det, jeg gør, og jeg nyder hver en enkelt bold, som jeg kaster i luften.

Hvorfor har du valgt at engagere dig i dit studie?

Jeg har valgt at engagere mig i mit studie, da mit udbytte kommer mindst tidobbelt igen. Jeg forsøger at skabe mig et netværk og opbygge en faglig såvel som arbejdsrelevant erfaring. Jeg elsker mit erhverv og jo flere forskellige grene, jeg kan afprøve, jo federe er det!

Nu har jeg været i almindelig praktik, praktik i udlandet, arbejdet som forsker, arbejdet som underviser for flygtninge, holdt foredrag og må konstatere -at være lærer er meget mere end blot at stå i grundskolen! Læreruddannelsen giver et hav af muligheder.

Jeg har desuden også det sidste år haft mit eget private undervisningsfirma, hvor jeg har undervist og hjulpet folkeskoleelever. Læs mere på www.elevu.dk

Hvad får du personligt ud at dit engagement?

Personligt udvikler jeg mig helt ekstremt. Jeg vokser med hver en opgave jeg får eller påtager mig. Det er berigende og mine kompetencer udvikler sig både personligt og fagligt.