Nyheder

Månedens madopskrift: Lækker laks med smørdampet savoykål

29. marts 2016

Med denne opskrift får du lækker aftensmad til fire personer for under 100 kr. Det må siges at være SU-venlig gæstemad. Opskriften er leveret i samarbejde med Højskolen Surhs Madakademiet. 

Det behøver du

Ovnbagt laks ( ca. 60 kr):
4 lakseportioner
1 citron
50 g smør
Salt og peber

Smørdampet savoykål (ca.25kr):
1 savoykålshoved
2 håndfulde frisk spinat
75 g smør
1 tomat
Salt og peber

Så let er det

Læg laksen i et ildfast fad. Riv citronskal og kom det over laksen sammen med salt og peber. Hæld saft fra en halv citron over og stik smørklatter imellem laksestykkerne. Vask kål og spinat og snit det i strimler. Kom smørret i en gryde ved middel varme og lad det bruse af. Kom kål og spinat i gryden og rør det rundt til det bliver mørt. Det skal være blødt men stadig med bid. Smag til med salt og peber. Tomaten skæres i halve skiver og kommes i til sidst. Velbekomme!

Er du træt pasta med ketchup? Hver måned kan du her på sitet finde en ny, let og SU-venlig opskrift fra Højskolen Suhrs Madakademiet