Nyheder

Ny på studiet: Den bedste start på studiet, jeg kunne have forestillet mig

20. oktober 2015

De kommende måneder kan du følge med i serien ’Ny på studiet’, hvor vi følger Mia Ilsøe, som lige er startet på læreruddannelsen i Aalborg. I denne første artikel fortæller Mia om sin introperiode, alle de nye fag og forventningerne til læreruddannelsen.

Introdage og spirende følelse af fællesskab

Mia Ilsøe startede ud med tre introdage, som skulle ryste hende og hendes ny medstuderende sammen. De fik til opgave af tutorerne at lave et introprojekt om ’Den gode lærer’. Resultatet blev en film med en parodi på, hvordan en lærer ikke skal være. Det gav anledning til en masse gode grin og var med til at skabe en spirende følelse af fællesskab.

- Det gik op for mig hvor forskellig læreruddannelsen er fra fx gymnasiet. Alle kan tale med alle her. Det er så dejligt at være i en klasse på 35 studerende - og alle har det bare godt sammen, fortæller Mia Ilsøe.

- Som afslutning på introperioden var der introfest fredag aften. Det var den bedste start på studiet, jeg kunne have forestillet mig. Det overraskede mig, hvor hurtigt vi er blevet rystet sammen i klassen.

Fokus på didaktik

Mandag morgen efter introdagene startede Mias hold stille og roligt op med almindelig undervisning og blev introduceret til ’It’s learning’ – Læreruddannelsen Aalborgs svar på ’Lectio’, som de fleste kender fra gymnasiet.

- Jeg har tre fag: Geometri, Lærermidler samt faget ’Praksis, pædagogik og dannelse’. Jeg synes det er tre rigtig spændende fag. I geometri har vores underviser lært os at have fokus på didaktikken og fx prøve at sætte os i en 3. klasses elevs sted. Hvordan forklarer man geometri på så simpelt niveau? Det er faktisk ret svært, fortæller Mia Ilsøe.

Læs mere om Mias oplevelser som ny på studiet i næste uge.