Nyheder

Ny på studiet: Jeg vil gerne forsvare Danmarks fremtid!

7. september 2016

I det kommende år går vi helt tæt på Rasmus Holme Nielsen for at høre om hans udfordringer og successer som førsteårsstuderende på lærerstudiet. Til at starte med har vi mødt Rasmus kort tid før studiestart for at høre om hans drømme med læreruddannelsen. 

I disse dage vrimler det med nye førsteårsstuderende på landets læreruddannelser, og for den nye lærerstuderende, Rasmus Holme, er det starten på en ny og spændende tid. Han skal starte på professionshøjskolen, Metropol, i Frederiksberg, og med sig i tasken har den 23-årige jyde en klar vision for sin studietid.

For hos Rasmus er lærergerningen mere end bare et job. Han mener nemlig folkeskolen som en af de vigtigste bastioner i vores demokrati og samfund.  

”Som lærer i folkeskolen arbejder vi med Danmarks fremtid. Vi har stor indflydelse på den helt basale læring; historie, demokrati, osv., som eleverne skal bruge resten af deres liv,” fortæller Rasmus og fortsætter:

”Derfor er Folkeskolen en hjørnesten i vores demokrati, og den vil jeg gerne være med til at forsvare og udvikle.”

Rasmus mener derfor også, at lærerfaget fortjener mere respekt ude i samfundet.

”Lærerne bør få en større anerkendelse for deres arbejde. Vi er nemlig med til at forme vores fremtid. I gamle dage var det et nobelt erhverv, og det vil jeg gerne være med til at bevise, at det fortsat er.”

Fra teori til praksis

For Rasmus er det især arbejdet med at forvandle teori til praksis, der motiverer ham forud for studiestart. Han ser nemlig frem til at skulle lære fra sig med nye metoder og værktøjer i undervisningen.

”Jeg synes, at det er super spændende, at der ikke er langt fra teori til praksis. Vi kommer hurtigt ud i klasserne og prøver teorierne af på virkeligheden,” fortæller Rasmus og fortsætter:

”Vi kommer til at lære mange forskellige metoder, og jeg ser virkelig frem til at mestre håndværket, så jeg kan give fremtidige generationer de bedste forudsætninger for at deltage i samfundet.”

Kort om Rasmus

Navn: Rasmus Holme Nielsen

Alder 23 år

Hjemstavn: Hammel, Favrskov Kommune

Sted: Metropol, Frederiksberg

Linjefag: Dansk