Nyheder

Ny på studiet: Praktikken er der, hvor man lærer noget

15. marts 2016

I serien ’Ny på studiet’ følger vi Mia Ilsøe, som er førsteårsstuderende på læreruddannelsen i Aalborg. Dette er den sidste artikel i serien, hvor Mia fortæller om den vigtige praktik og giver sine bedste råd videre til nye lærerstuderende.

Mia har lige færdiggjort sin første undervisnings-praktik og hun mener selv, at hun har jeg lært meget mere på de fem uger, hun var i praktik ende på det halve år, hun har læst på læreruddannelsen.

- På skolen får du nogle fif til, hvad du kan gøre hen ad vejen, men det er først, når man står derude, at man virkelig får det ind under huden, mener Mia.

- Jeg er rigtig ked af, at regeringen har skåret ned på vores praktikforløb. Så skulle man hellere skære ned på noget andet. Jeg kan faktisk godt forstå, hvorfor der er så stort frafald på uddannelsen. For indholdet i mange af de fag, vi har, giver ingen mening i forhold til praksis. Det er ganske enkelt ikke relevant. Det er også det, jeg hører fra dem jeg kender, der er droppet ud.

Gode råd til nye lærerstuderende

Vi har bedt Mia om at give sine bedste råd til dig, der er ny på studiet:

  • Vær klar over, at studiet måske ikke stemmer fuldstændig overens med dine forventninger – på godt og ondt. Se det i et større perspektiv og spørg dig selv: Hvad er din motivation?
  • Husk at tage noter og gemme opgaver fra det første halve år – det kommer godt tilbage. Derefter har du formentlig fundet dig til rette med din egen studieteknik
  • Få det bedste ud af studiemiljøet – kom til festerne og dyrk det sociale. Læreruddannelsen kan byde på mange nye venskaber
  • Glæd dig til praktikken – det er det mest fantastiske, man kan opleve. Det er her, du får sat det, du har lært på uddannelsen, i perspektiv. Så du må ikke droppe ud inden første praktik