Nyheder

Ny på studiet: Vi lærer vores fremtidige arbejdsplads at kende

5. november 2015

De kommende måneder kan du følge med i serien ’Ny på studiet’, hvor vi følger Mia Ilsøe, som lige er startet på læreruddannelsen i Aalborg. I denne artikel fortæller Mia mere om sine fag og det sociale miljø på uddannelsen.

Pædagogik og dannelse - folkeskolens historie

Mia Ilsøe har et fag, der hedder lærermidler. Det er ind til videre et af de fag, hun ikke har fået helt ind under huden:

- Jeg synes, vi springer meget i det. Vi har to forskellige undervisere og især ved den ene underviser, når vi overhovedet ikke at gå i dybden, og det kan være svært at forstå, hvor han vil hen med de ting, vi laver. Jeg mangler lidt koblingen mellem øvelserne, og hvordan man kan inddrage fagligheden i det, fortæller Mia Ilsøe.

- Til gengæld er faget ’Praksis, pædagogik og dannelse’ virkelig spændende, da vi har haft fokus på folkeskolens historie og filosofien bag.  På den måde lærer vi jo vores fremtidige arbejdsplads at kende. Det er virkelig interessant at blive klogere på, hvor pædagogikken og dannelsen stammer fra. 

Det sociale fungerer på studiet

Generelt har Mia en oplevelse af, at er der et godt socialt miljø på Læreruddannelsen Aalborg. LL-klubben står bl.a. for en del arrangementer og har senest arrangeret en velgørenhedskoncert med Ida Corr til fordel for Barnets Blå Hus Aalborg.

- Første gang jeg hørte om Lærerstuderendes Landskreds var via vores mentor og sidenhen stødte jeg på organisationen til et oplæg for alle førsteårsstuderende, fortæller Mia Ilsøe.

Læs mere om Mias oplevelser som ny på studiet i næste måned - når Mia har været i observationspraktik.