Nyheder

Nybagt lokalformand: Vi vil styrke organiseringen og øge faglige tilbud

10. november 2016

Efter en veloverstået generalforsamling og med ny formand ved roret summer det af nye idéer og spændende faglige tiltag i LL-klubben på Fyn. 

På professionshøjskolen UCL i Odense har den lokale LL-klub sat kursen ind for at sikre de lærerstuderende deres stemme på studiet samt give de lokale medlemmer flere tilbud. Derfor har de startet et samarbejde med Odense Lærerforening.

Sammen vil de gerne gøre de lærerstuderende opmærksomme på vigtigheden i at organisere sig og fortælle om de mange fordele, som følger med i et medlemskab af Lærerstuderendes Landskreds.

”Vi vil gerne fortælle om styrken i at være medlem af en studieorganisation og fagforening. Jo flere vi er i Lærerstuderendes Landskreds, jo større mulighed har vi for at gøre noget ved tingene,” lyder det fra klubbens nybagte formand, Ditte Lundby Jensen, som uddyber: 

”Alle bidrag gælder, og man behøver ikke at være aktiv. Men ved at blive medlem er man med til at give de aktive et større pondus, når de går til ledelsen på studiet eller til politikerne i folketinget for at forbedre vores forhold.”

Et skub i den rigtige retning

Samtidig vil klubben vejlede de studerende til livet efter studiet, så de får en blød overgang til arbejdslivet. De arbejder derfor på at lave obligatoriske møder for både tredje og fjerde årgang, hvor de lærerstuderende fx vil få vigtige informationer om økonomi.

”Vi vil fx rigtig gerne have fat i de tredje årsstuderende for at fortælle dem om vigtigheden af at være medlem af en a-kasse, så de er sikret retten til dagpenge efter studiet,” fortæller Ditte og fortsætter: 

”Vi håber, at det kan blive et tilbagevendende arrangement. Dermed kan vi få fat i flere lærerstuderende, og de kan lære os og vores fordele bedre at kende. Heldigvis har vi fået positiv respons fra ledelsen, så nu arbejder vi på at få det gjort obligatorisk.”

Mere end en uddannelse 

For klubben er det dette dog kun starten på en lang række af arrangementer, som de vil afholde for deres medlemmer. Klubben vil nemlig gerne udbygge de sociale og faglige fordele for de lokale medlemmer i LL-klubben på Fyn. 

”Vi vil også gerne sætte fokus på andre fordele end de økonomiske. Vi drømmer derfor om at holde en række faglige arrangementer med oplægsholdere som fx med Morten Albæk, så vi kan være med til at udfordre og opkvalificere vores medlemmer fagligt,” uddyber hun.