Nyheder

Slutspurten: ’Fra august venter en helt ny hverdag’

22. juni 2015

25-årige Christina Petersen, fra Læreruddannelsen Roskilde, er hovedpersonen i serien ’Slutspurten’, hvor Christina kommer til at dele sine tanker om snart at skulle skifte titlen som lærerstuderende ud med færdiguddannet lærer. Læs tredje artikel og find ud af, hvad Christina skal lave efter sommerferien. 

I sidste artikel fremgik det, at Christina har været til et par jobsamtaler. Den ene samtale mundede ud i et afslag. Siden har Christina fået svar fra den anden samtale.

- Jeg har hørt fra den skole, hvor jeg havde min anden samtale – og den gode nyhed er, at jeg fik jobbet. D. 1. august starter jeg på en skole i Odsherred, hvor jeg skal undervise i musik og et linjefag, der hedder ’krea’. Muligvis skal jeg også undervise i historie – det kommer an på skemalægningen. Det kunne faktisk ikke være bedre, så jeg er rigtig glad. 

Spændt over sidste eksamen

Inden Christina kan tage hul på lærerjobbet til august skal hun forsvare sin bachelor, som er den sidste eksamen, før hun kan kalde sig færdiguddannet lærer.

 - Min sidste eksamen står for døren, og jeg er ret spændt og nervøs. Særligt fordi min underviser og vejleder har skrevet en af de bøger, som jeg har brugt i BA’en. Det presser mig lidt. Derudover vil jeg jo bare gerne klare mig godt – også selvom jobbet er i hus, fortæller Christina og fortsætter:

  - Jeg glæder mig til sommerferie og en helt ny start – dog synes jeg også, at det kan være skræmmende, at der venter en helt ny hverdag. Men mest af alt er det spændende, og jeg glæder mig.