Nyheder

Slutspurten: Tanker om overgangen fra lærerstuderende til lærer

29. maj 2015

25-årige Christina Petersen, fra Læreruddannelsen Roskilde, er hovedpersonen i serien ’Slutspurten’, hvor Christina kommer til at dele sine tanker om snart at skulle skifte titlen som lærerstuderende ud med færdiguddannet lærer. Læs første artikel og find blandt andet ud af, hvordan Christina har det med snart skulle skifte de trygge rammer ud med en ny tilværelse.   

Om mindre end en måned er Christina på den anden side af eksamensræset. Inden lærertitlen er i hus skal Christina afslutte faget billedkunst, og sidst men ikke mindst forsvare bacheloropgaven, som hun har kæmpet med hele foråret, og netop sat sidste punktum i. 

Fire gode år – både fagligt og socialt

Christina reflekterer over snart at skulle forlade det, der, langt hen af vejen, har været trygge rammer for hende de sidste fire år kontra den nye og lidt usikre verden på den anden side.

- Jeg har det ret ambivalent med snart at være færdig på læreruddannelsen. Den todelte følelse skyldes, at jeg har haft fire rigtig gode år – både socialt og fagligt. 

- Jeg føler mig heldig med, at jeg har haft en masse fede oplevelser, som jeg har delt med gode venner. Særligt mine tre første år på Læreruddannelsen Holbæk var skelsættende i forhold til det sociale. Studiemiljøet var meget intimt – vi var virkelig tætte. Dét at vi rykkede til Læreruddannelsen Roskilde gav os et yderligere stærkt bånd, da vi blev ved med at holde sammen. Jeg kommer helt sikkert til at savne vores sammenhold, men ved også, at vi bliver ved med at holde sammen.

Frygter ikke ’den anden side’

Til trods for at tilværelsen som studerende bliver svær at forlade, glæder Christina sig til at komme ud på den anden side. Hun brænder for at undervise, og ser frem til at prøve kræfter med alt det, som hun har lært.

Christina er ikke bange for, at hun ikke får sig et job inden for en overskuelig fremtid. Hun er allerede i gang med at søge job, og kan se på de opslåede stillinger, at hendes profil passer godt på, hvad folkeskolerne søger.

Christina vil gerne undervise i fagene natur/teknik, historie, billedkunst og musik.