Nyheder

Vi er velfærdens soldater

4. marts 2015

På fredag står jeg sammen med næsten 100 af jer medstuderende på Lærerstuderendes Landskreds’ årsmøde.

Årsmødet er det sted, hvor vi drøfter udfordringerne og visionerne for vores fælles uddannelse.  

Jeg elsker at være der og møde engagerede studerende, som jeg så ofte gør rundt omkring på mine besøg i hele landet. Vores årsmøde er ikke bare politik eller vedtægter. Det er også her, vi samles for at give hinanden en high-five på det sidste års arbejde, og hvor vi skaber de relationer og fællesskaber, som gør, at vi det kommende år også kan knokle for alle medlemmer.   

Dette er mit femte, og sidste, årsmøde. Jeg stopper som formand - derfor vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige et par sidste ord til alle jer medstuderende:   

Dét at være lærerstuderende handler om mere end bare at tage en uddannelse – vi skal ikke blot have viden, færdigheder og kompetencer. Vi skal ikke bare læse bøger, skrive vores opgaver og øve os i at være lærer.   

Vi skal lære at være en del af en folkeskole, som danner hele mennesker til både nutidens og fremtidens demokrati og velfærdssamfund. Vi kan ikke adskille vores uddannelse eller kommende arbejde fra det omkringliggende samfund. Vi er velfærdsstatens soldater, der skal åbne elevernes øjne, skabe mangfoldighed og tolerance samtidig med, at eleverne skal motiveres til at fordybe sig i historie, videnskab, fantasi og hinanden. For at gøre det skal vi selv være aktivt deltagende i uddannelse. Man kan ikke blive en god lærer, hvis ikke man selv engagerer sig i alle dimensioner af uddannelse. Tænk på hvad dit højeste mål er for eleverne, og sammenlign så med hvordan du bidrager til at motivere og engagere dig i studiet og dine medstuderende.  

Som formand for Lærerstuderendes Landskreds har jeg kæmpet for at skabe de bedste rammer for os, men jeg har også kæmpet for, at vi studerende udfylder de rammer, vi får, så fremtidens folkeskole får de sejeste lærere, og jeg nogle fantastiske kolleger.   

Tak for alt til jer alle. Held og lykke med jeres studie – husk at den bedste måde at blive en god lærer er ved at være en god lærerstuderende!