Medlemsfordele

Dit medlemskab hos Lærerstuderendes Landskreds giver dig mange fordele og muligheder. Få et overblik over dem her.

For os er det vigtigt, at du får en god tid på læreruddannelsen og bliver en hamrende dygtig lærer. Derfor har vi sørget for en række gode medlemsfordele til dig hos vores samarbejdspartnere. Når du er medlem af lærerstuderendes Landskreds er du også automatisk medlem af Danmarks Lærerforening, hvilket giver dig endnu flere fordele.

Lærerstuderendes Landskreds varetager dine interesser og kæmper for den bedste læreruddannelse. I Lærerstuderendes Landskreds gør vi et stort stykke arbejde for at repræsentere dig som lærerstuderende overfor politikere og ledelserne på landets læreruddannelsessteder.

Vi er selv lærerstuderende og fungerer som dit talerør på dit uddannelsessted, i medierne og på Christiansborg. Her deltager vi i debatter, hvor vi inddrager vores medlemmers holdninger til uddannelsen og fremsætter de problemstillinger, vi oplever som studerende.

Som medlem har du mulighed for at give din mening til kende via din lokale klubdin bestyrelsesrepræsentant eller på årsmødet. Du kan også kontakte Lærerstuderendes Landskreds’ sekretariat.

Du har værdifuld viden, råd og vejledning lige ved hånden.
Som medlem af Lærerstuderendes Landskreds, kan du altid henvende dig, hvis du fx føler dig uretfærdigt behandlet i praktikken, har brug for hjælp i dit studiejob eller vurderingen af din eksamensopgave ikke er fair.

Du er altid velkommen til at kontakte LL’s sekretariat, hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål her på siden eller har brug for vores hjælp i forbindelse med en konkret sag. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Læs mere, om hvilke råd og vejledning LL tilbyder

Når du er i praktik, er du ofte hverken forsikret af din egen forsikring, din uddannelse eller din praktikskole. Derfor har vi tegnet en fælles ansvarsforsikring, der dækker alle medlemmer af Lærerstuderendes Landskreds. Som medlem er du herigennem dækket i tilfælde af, at du eksempelvis mister en A-nøgle, taber en elevs computer eller kommer til at ødelægge en elevs telefon.

Læs mere om praktik, forsikring og praktik i udlandet

Seminariet

Hvert år i september afholder vi ”Seminariet”, som er et weekendkursus med fuld forplejning, gode oplægsholdere, workshops og lærerstuderende fra hele Danmark. Det er gratis for alle medlemmer.

Weekenden er fyldt med både debat og faglige oplæg – hvor deltagerne selv kan vælge mellem de praksisnære og teorietiske oplæg. Selvom det er fagligheden, der er i fokus, er der masser af tid til snak og hygge i pauserne og om aftenen.

KoLLoni

For aktive i Lærerstuderendes Landskreds afholder vi KoLLoni, som er både sjovt og opkvalificerende. Her mødes engagerede lærerstuderende, som vil gøre en forskel på deres studie. Henover en weekend arbejder vi med de udfordringer fra studiet, som vi hører fra dig og dine studiekammerater.

Du kan se hvornår næste koLLoni løber af stablen på vores Facebook-side eller kontakte sekretariatet for mere information om at blive aktiv.

Dit kontingent er med til at finansiere lokale aktiviteter. En del af dit kontingent går til din lokale LL-klub, som kan bruge pengene på det, I har brug for på jeres uddannelsessted. Det kan være alt fra en fed fest og spændende debatarrangementer til et nyt bordfodbold-bord eller et musikanlæg til fredagsbaren.

På den måde bidrager du som medlem af Lærerstuderendes Landskreds til, at din lokale LL-klub kan hjælpe dig med at skabe et fedt studiemiljø.

Har du en god idé til, hvad der kan forbedre studiemiljøet på dit uddannelsessted? Så kan du søge økonomisk støtte via Lærerstuderendes Landskreds’ aktivitetspulje.

Få ret til konfliktstøtte og juridisk bistand fra dag ét som nyuddannet. Melder du dig ind i Lærerstuderendes Landskreds i løbet af de første ni måneder af dit studie, har du allerede som nyuddannet ret til konfliktstøtte og juridisk bistand fra Danmarks Lærerforening.

Læs mere, om hvordan du opnår ret til hjælp som nyuddannet og karensregler.

Hold dig opdateret på, hvad der sker i folkeskolen lige nu. Magasinet holder dig opdateret på folkeskolens dagligdag og bringer relevante artikler og debatter, som du kan bruge i forbindelse med dine eksamensopgaver.

Medlemmer modtager automatisk magasinet ’Folkeskolen’, som udkommer hver 14. dag.

Er du medlem, men modtager ikke Folkeskolen?

Log ind på ’Min side’ med dit NemID og tjek, om vi har registreret din adresse korrekt. Er fejlen ikke her, kan du henvende dig direkte til ‘Folkeskolen’ og klage over manglende bladlevering.

Få fri adgang til bogserien “Pædagogisk rækkevidde”. I serien, på i alt 12 bøger, formidler Danmarks førende pædagogiske forskere praksisnær viden direkte til lærerne.

Serien er en uafhængig bogserie, hvor faglig fordybelse og lystlæsning går hånd i hånd. Bogserien skaber rum for pædagogisk udvikling, understøtter forskningsbaseret kompetenceudvikling og lægger op til refleksion, inspiration og samtale på skolerne.

Find bogserien her

Få gode renter på din lønkonto og få en billig kassekredit. Som medlem af Lærerstuderendes Landskreds kan du få Danmarks mest fordelagtige studiekonto i Lån & Spar Bank. På den måde få du mere ud af din SU.

Med studiekontoen får du:

 • Lønkonto med høj rente på dit indestående
 • Kassekredit op til 50.000 kr. med lav rente
 • Gratis overførsel af penge til andre danske konti via netbank
 • Gratis at betale girokort via netbank
 • Gratis Visa/Dankort og MasterCard – med samme pinkode
 • Gratis kontanthævninger med Visa/Dankort i alle pengeautomater i Danmark
 • Gratis valutaveksling
 • En personlig rådgiver, som ved, hvad det vil sige at være studerende

Det eneste krav er, at du er medlem af Lærerstuderendes Landskreds og samler hele din privatøkonomi i Lån & Spar Bank. Desuden kræver kontoen en almindelig kreditvurdering.

Hvis du gerne vil skifte bank til Lån & Spar Bank, så klarer de alt det praktiske for dig. Som en ekstra bonus kan du beholde studiekontoen i tre år efter endt studie.

Læs mere og kontakt Lån & Spar Bank

Få bonus på bøger, cafébesøg og meget andet gennem Forbrugsforeningen.

Du har mulighed for at optjene bonus i mere end 4.500 forretninger i Danmark gennem Forbrugsforeningen. Din bonus udbetales til medlemskontoen hvert år i slutningen af december.

Der er rigtig mange penge at spare ved at være medlem af Forbrugsforeningen. I mange butikker får du 9% i bonus af dit køb. Hvis en forretning er med i Forbrugsforeningen, kan du betale med Forbrugsforeningskortet i dankortterminalen – så bliver der helt automatisk sat bonus ind på din Forbrugsforeningskonto.

Du kan optjene bonus på blandt andet bøger, rejser, musik, benzin, frisør, sko, tøj og cafébesøg – mulighederne er mange.

Se en oversigt over alle butikkerne

Meld dig ind i Forbrugsforeningen

Når du læser til lærer, har du mulighed for at købe en billig studieforsikring hos Lærerstandens Brandforsikring. Fra kun 5 kr. om dagen får du en studiepakke, der både indeholder indboforsikring, rejseforsikring og ulykkesforsikring.

Ekstra fordele til dig i Lærerstuderendes Landskreds:

 • Bliver din cykel stjålet, er din selvrisiko 0 kr.
 • Ulykkesforsikringen dækker dig hele døgnet rundt.
 • Du får et helt års ekstra studierabat, når du er færdiguddannet.

Læs mere om Studieforsikring EKSTRA og få de ekstra fordele

Du er automatisk en del af vores gratis gruppelivsforsikring som medlem af Lærerstuderendes Landskreds.

Gruppelivsforsikring er en kollektiv livsforsikring uden opsparing, hvor forsikringssummen alene udbetales ved den forsikredes død i forsikringsperioden.

Dækningen ved dødsfald udbetales skattefrit til de efterladte. Det er uden betydning, om døden skyldes ulykke eller sygdom.

Forsikringen dækker en sum på kr. 50.000 kr. ved død.

Når du er færdiguddannet, vil du ikke længere være gratis dækket af den frivillige gruppelivsforsikring. Ønsker du ikke at være dækket af forsikringen, kan du opsige den uden varsel, når du modtager din første opkrævning for forsikringen.

Har du spørgsmål vedrørende din gruppelivsforsikring, kan du læse mere her eller kontakte Danmarks Lærerforening.