Karensperiode

Karensperiode

Bliv medlem i Lærerstuderendes Landskreds og undgå karensperioden i Danmarks Lærerforening, når du står som færdiguddannet.

Karensperioden er kort fortalt en periode, hvor du endnu ikke har optjent ret til konfliktstøtte og juridisk bistand fra Danmarks Lærerforening.

For at opnå ret til konfliktstøtte og juridisk bistand fra Danmarks Lærerforening skal du være meldt ind i Lærerstuderendes Landskreds (LL) inden for de første ni måneder af studiet eller have været medlem i tre måneder.

Meld dig ind i løbet af de første ni måneder

Melder du dig ind i LL inden for de første ni måneder af dit studie, bortfalder karensperioden. Dermed er du også sikret konfliktstøtte og juridisk bistand, hvis du får et studiejob inden for Danmarks Lærerforenings overenskomstområde.

Nåede du ikke at melde dig ind på første år?

Nåede du ikke at dig ind i LL inden for fristen på ni måneder fra studiestart, kan du stadig nå at optjene anciennitet i Danmarks Lærerforening.

Som medlem af LL kan du få overstået din karensperiode på tre måneder, imens du er studerende. Bemærk dog, at du først er sikret i dit studiejob efter tre måneders medlemskab som studerende.

Venter du med at melde dig ind i Danmarks Lærerforening til du er færdiguddannet, har du først ret til konfliktstøtte og juridisk bistand efter tre måneders medlemskab. Samtidig går du glip af den rabat på dit kontingent, som du får ved at have været medlem af LL.

Har du under uddannelsen været medlem af Lærerstuderendes Landskreds, tildeles du som medlem af Danmarks Lærerforening kontingentfritagelse de første to måneder efter endt uddannelse. Herefter får du 50 % reduktion af kontingentet i 4 måneder. Et kontingent til Danmarks Lærerforening uden reduktionen koster ca. 500 kroner om måneden.

Copyright © 2020 LLNET - alle rettigheder forbeholdes