Praktik

Det kæmper vi for

I Lærerstuderendes Landskreds kæmper vi vedvarende for at skabe den bedste praktik for fremtidens lærere – og her er vi desværre stadig ikke helt i mål. Vi tror på, at vi får de bedste rammer om vores praktik, hvis:

  • der indføres et krav om, at alle praktiklærere skal være uddannede til vejledningsopgaven, og at politikerne sætter tilstrækkelig økonomi af til, at de kan uddannes
  • vi får et tillæg til SU’en, når vi er i praktik, fordi det er sværere at varetage et studiejob ved siden af
  • vi har mulighed for at få ungdomskort og kørselsfradrag i praktikken
  • vi har ret til et passende antal sygedage i praktikken
 

Praktikhåndbogen

Som medlem af Lærerstuderendes Landskreds kan du få vores Praktikhåndbog. Praktikhåndbogen er skrevet af studerende til studerende og bygger derfor på viden og erfaringer fra både lærerstuderende, praktiklærere, praktikkoordinatorer og uddannelsesledere. Bogen indeholder en masse konkrete fifs, metoder og tjeklister og kan på den måde guide og inspirere dig gennem dine praktikforløb.

Bogen får du helt gratis som medlem af LL. Du kan få den udleveret, når du møder os på dit uddannelsessted, men du er også mere end velkommen til at skrive os en mail med din adresse, så sørger vi for at sende den til dig.

Er du i tvivl om, hvem der skal gøre hvad i forbindelse med din praktik? Sammen med parterne om læreruddannelsen har vi lavet en beskrivelse af roller og opgaver i den integrerede praktik, som forhåbentlig kan gøre dig klogere. 

Er du stødt på problemer?

Hvis du oplever problemer i praktikken, f.eks. i form af konflikter med din praktiklærer, at du ikke bliver godkendt i din praktik, eller skulle du få en arbejdsskade, så kontakt os. Vi sørger for at rådgive dig gennem dit forløb og hjælper dig med at kortlægge dine handlemuligheder.

Som medlem af Lærerstuderendes Landskreds er du automatisk medlem af Danmarks Lærerforening (DLF). DLF er til stede på alle folkeskoler. De kan derfor også hjælpe dig, hvis du får problemer på praktikskolen. Den nemmeste måde at få fat i Danmarks Lærerforening er ved at tage fat i tillidsrepræsentanten (TR) på skolen eller gennem Lærerstuderendes Landskreds.

Skulle der opstå problemer, der har med professionshøjskolen at gøre, skal du tage fat i din praktikansvarlige underviser eller praktikkontoret på dit uddannelsessted hurtigst muligt. Det kan f.eks. være en konflikt i din praktikgruppe. Her kan dit uddannelsessted muligvis hjælpe med mægling mellem gruppens medlemmer.