Medlemsfordele

Dit medlemskab hos Lærerstuderendes Landskreds giver dig mange fordele og muligheder. Få et overblik over dem her.

Som medlem af Lærerstuderendes Landskreds er du derfor en del af et fælleskab, der både giver mulighed for faglig udvikling og som bakker dig op undervejs på studiet. Vi har også forhandlet konkrete rabataftaler, så du ikke behøver vender hver en krone.

Herunder finder du de fordele, muligheder og rabatter du får adgang til som medlem. Når du er medlem af Lærerstuderendes Landskreds er du også automatisk medlem af Danmarks Lærerforening, hvilket giver dig endnu flere fordele.

Lærerstuderendes Landskreds varetager dine interesser og kæmper for den bedste læreruddannelse. Vi yder et stort stykke arbejde for at repræsentere dig som lærerstuderende overfor politikere og ledelserne på landets læreruddannelsessteder.

Vi er selv lærerstuderende og fungerer som dit talerør på dit uddannelsessted, i medierne og på Christiansborg. Her deltager vi i debatter, hvor vi inddrager vores medlemmers holdninger til uddannelsen og fremsætter de problemstillinger, vi oplever som studerende.

Som medlem har du mulighed for at give din mening til kende via din lokale klub, din hovedbestyrelsesrepræsentant eller på årsmødet. Du kan også kontakte Lærerstuderendes Landskreds’ sekretariat.

Som medlem af Lærerstuderendes Landskreds, kan du altid henvende dig, hvis du fx føler dig uretfærdigt behandlet i praktikken, har brug for hjælp i dit studiejob  som lærervikar eller hvis vurderingen af din eksamensopgave ikke er fair.

Du er altid velkommen til at kontakte LL’s sekretariat, hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål her på siden eller har brug for vores hjælp i forbindelse med en konkret sag. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Læs mere, om den råd og vejledning LL tilbyder

Melder du dig ind i Lærerstuderendes Landskreds i løbet af de første ni måneder af dit studie, har du allerede som nyuddannet ret til konfliktstøtte og juridisk bistand fra Danmarks Lærerforening.

Når du er færdig med din uddannelse flyttes dit medlemskab fra Lærerstuderendes Landskreds til Danmarks Lærerforening. Har du under uddannelsen været medlem af Lærerstuderendes Landskreds, tildeles du som medlem af Danmarks Lærerforening kontingentfritagelse de første to måneder efter endt uddannelse. Herefter får du 50 % reduktion af kontingentet i 4 måneder. Et kontingent til Danmarks Lærerforening uden reduktionen koster ca. 500 kroner om måneden.

Venter du med at melde dig ind i Danmarks Lærerforening, til du er færdiguddannet, har du først ret til konfliktstøtte og juridisk bistand efter tre måneders medlemskab. Samtidig går du glip af den rabat på dit kontingent, som du får ved at have været medlem af Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere, om hvordan du opnår ret til hjælp som nyuddannet og karensregler.

 

Studiebøger er en væsentlig udgift, når man er studerende. Derfor har vi indgået et samarbejde med Hans Reitzels Forlag, der betyder, at du som medlem af LL kan spare hele 20% på alle titler fra forlaget.

Du får:

  •  – 20% rabat på alle bøger på www.hansreitzel.dk
  •  – Fri porto
  •  – Særlige tilbud på udvalgte bøger

For at benytte dig af rabataftalen skal du bruge din personlige kampagnekode, som du finder på Min Side. Kampagnekoden indtastes ved køb på www.HansReitzel.dk.

Se hele udvalget af bøger her.

Det er altid dejligt med en tur i biografen til en god pris, og derfor har Lærerstuderendes Landskreds udvalgt en håndfuld film, med særlig blik for tematikker, der appellerer til vores medlemmer. Måske kan filmene skabe diskussion og eftertanke, gøre dig nysgerrig på yderligere perspektiver eller på anden vis inspirere dig i din udvikling mod at blive en super god lærer. 

Vi sender en nyhedsmail ud med titlerne og info om rabatkode sidst i februar, når CPH:DOX har offentliggjort deres program. Modtager du ikke en mail, må du meget gerne kontakte os på LLmail@dlf.org, så du kan få rabatkoden og vi kan opdatere din mailadresse.

 

Hvert år i marts afholder vi ’Seminariet’, som er et weekendkursus med fuld forplejning, gode oplægsholdere, workshops og lærerstuderende fra hele Danmark. Det er gratis for alle medlemmer.

Weekenden er fyldt med både debat og faglige oplæg – hvor deltagerne selv kan vælge mellem de praksisnære og teorietiske oplæg. Selvom det er fagligheden, der er i fokus, er der masser af tid til snak og hygge i pauserne om aftenen.

Læs mere og tilmeld dig Seminariet 2024 her

 

Hold dig opdateret på, hvad der sker i folkeskolen lige nu. Magasinet holder dig opdateret på folkeskolens dagligdag og bringer relevante artikler og debatter, som du kan bruge i forbindelse med dine eksamensopgaver.

Medlemmer modtager automatisk magasinet ’Folkeskolen’, som udkommer hver måned.

Er du medlem, men modtager ikke Folkeskolen?

Log ind på ’Min side’ og tjek, om vi har registreret din adresse korrekt. Er fejlen ikke her, kan du henvende dig direkte til ‘Folkeskolen’ og klage over manglende bladlevering.

Få fri adgang til bogserien “Pædagogisk rækkevidde”. I serien, på i alt 12 bøger, formidler Danmarks førende pædagogiske forskere praksisnær viden direkte til lærerne.

Serien er en uafhængig bogserie, hvor faglig fordybelse og lystlæsning går hånd i hånd. Bogserien skaber rum for pædagogisk udvikling, understøtter forskningsbaseret kompetenceudvikling og lægger op til refleksion, inspiration og samtale på skolerne.

Find bogserien her

Som medlem af Lærerstuderendes Landskreds kan du søge midler til et arrangement eller initiativ, der kommer lærerstuderende til gode. Så har du f.eks. en god idé til, hvad der kan forbedre studiemiljøet på dit uddannelsessted, kan du søge økonomisk støtte via Lærerstuderendes Landskreds’ aktivitetspulje.

Dit kontingent er med til at finansiere lokale aktiviteter. En del af dit kontingent går til din lokale LL-klub, som kan bruge pengene på det, I har brug for på jeres uddannelsessted. Det kan være alt fra en fed fest og spændende debatarrangementer til et nyt bordfodbold-bord eller et musikanlæg til fredagsbaren.

På den måde bidrager du som medlem af Lærerstuderendes Landskreds til, at din lokale LL-klub kan hjælpe dig med at skabe et fedt studiemiljø.

Som studerende får du en studiekonto med mange fordele, der hjælper dig gennem studietiden. Kontoen giver dig bl.a. 5 % i rente på de første 20.000 kr. Du kan også få en billig kassekredit, der kan hjælpe dig, hvis du står og mangler penge til en ny cykel eller årets bøger.

Ud over de kontante fordele får du også fagrelevant rådgivning, fordi vi kender dig og dine medstuderende bedre end de fleste.

Er du på udkig efter en bolig, kan du få hjælp til at lægge en økonomisk plan for, hvordan du får råd til at købe en bolig. Og så det allerbedste – du kan beholde Danmarks bedste studiekonto 3 år efter, du er færdig. Du får det ikke bedre.

Læs mere om dine muligheder her

Betingelser for studiekonto

  • Du er medlem af Lærerstuderendes Landskreds.
  • Du samler hele din privatøkonomi hos Lån & Spar.
  • Du får studiekontoen på baggrund af en almindelig kreditvurdering.
  • Du får 5 % i rente på de første 20.000 kr. derefter 1,5 %.
  • Renten beregnes dagligt og tilskrives årligt.
  • Du kan have studiekontoen i op til 3 år efter endt uddannelse.
  • Alle rentesatser er variable og gældende pr. 27. november 2023.

 

Billigt billån til elbiler og plug-in hybridbiler

Som medlem kan du få et meget attraktivt billån hos Lån & Spar, hvis du køber en elbil eller en plug-in hybridbil. Du får f.eks. en variabel rente, som er lavere end Lån & Spars almindelige billån. Derudover kan du nøjes med 10 % i udbetaling på billånet til elbiler og plug-in hybridbiler, hvor du på et almindeligt billån skal lægge 20 %.

Kort sagt får du som medlem af Lærerstuderendes Landskreds bedre vilkår på dit billån end Lån & Spars almindelige kunder. Vil du gøre brug af det billige billån for medlemmer, er det en forudsætning, at du samler din økonomi i Lån & Spar.

Se, hvad det koster på lsb.dk under lån til elbil

Ud over de kontante fordele ved en konto i Lån & Spar, får du også fagrelevant rådgivning, fordi vi kender dig og dine medstuderende bedre end de fleste. Desuden får du også en bank, der er ejet af fagforeninger. Det viser sig tydeligt i deres værdier. Læs om hvordan Lån & Spar arbejder med samfundsansvar og bæredygtighed på www.lsb.dk/baeredygtighed

Få bonus på bøger, cafébesøg og meget andet gennem Forbrugsforeningen.

Du har mulighed for at optjene bonus i mere end 4.500 forretninger i Danmark gennem Forbrugsforeningen. Din bonus udbetales til medlemskontoen hvert år i slutningen af december.

Der er rigtig mange penge at spare ved at være medlem af Forbrugsforeningen. I mange butikker får du 9% i bonus af dit køb. Hvis en forretning er med i Forbrugsforeningen, kan du betale med Forbrugsforeningskortet i dankortterminalen – så bliver der helt automatisk sat bonus ind på din Forbrugsforeningskonto.

Du kan optjene bonus på blandt andet bøger, rejser, musik, benzin, frisør, sko, tøj og cafébesøg – mulighederne er mange.

Se en oversigt over alle butikkerne

Meld dig ind i Forbrugsforeningen

Ikke alle kan blive forsikret hos Lærerstandens Brandforsikring. Men som lærerstuderende kan du!

I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds tilbyder Lærerstandens Brandforsikring, at du kan tegne en studieforsikring med ekstra fordele. Alle lærerstuderende – uanset om de er medlemmer af LL eller ej – kan tegne en studieforsikring hos LB. Denne består af tre forsikringer i én, som du får med store rabatter. Samlet set koster den fra 165 kr. om måneden. Du får:

– Indboforsikring inkl. elektronikdækning, 50 % rabat

– Rejseforsikring med afbestilling, 50 % rabat

– Ulykkesforsikring inkl. farlig sport, 25 % rabat

EKSTRA fordele til dig i Lærerstuderendes Landskreds

Er du medlem af Lærerstuderendes Landskreds, får du dog også følgende ekstra fordele med i købet:

– 0 kr. i selvrisiko ved cykeltyveri

– Ekstra rabat på heltidsdækning på ulykkesforsikringen

– 1 års ekstra studierabat, når du er færdiguddannet

Læs mere om Studieforsikring EKSTRA og få de ekstra fordele

Du er automatisk en del af vores gratis gruppelivsforsikring som medlem af Lærerstuderendes Landskreds.

Gruppelivsforsikring er en kollektiv livsforsikring uden opsparing, hvor forsikringssummen alene udbetales ved den forsikredes død i forsikringsperioden.

Dækningen ved dødsfald udbetales skattefrit til de efterladte. Det er uden betydning, om døden skyldes ulykke eller sygdom.

Forsikringen dækker en sum på kr. 50.000 kr. ved død.

Når du er færdiguddannet, vil du ikke længere være gratis dækket af den frivillige gruppelivsforsikring. Ønsker du ikke at være dækket af forsikringen, kan du opsige den uden varsel, når du modtager din første opkrævning for forsikringen.

Har du spørgsmål vedrørende din gruppelivsforsikring, kan du læse mere her eller kontakte Danmarks Lærerforening.

Som medlem af Lærerstuderendes Landskreds har du mulighed for at søge om at komme med i LæseKaravanen.

LæseKaravanen er et samarbejde mellem Oxfam Danmark og Lærerstuderendes Landskreds.

Læsekaravanen er et supplement til "Hele Verden i Skoles" undervisningsmaterialer, der blandt andet indebærer læsebogen "LæseRaketten", som udgives af Oxfam Danmark, og som hvert år læses af over 100.000 danske skoleelever i 0.-6. klasse.

LæseKaravanen består af ti lærerstuderende på enten 1. eller 2. år fra forskellige læreruddannelser i Danmark, som skal med til Guatemala i to ugers tid i perioden januar - marts 2025. Under rejsen skal vi møde nogle af børnene fra "LæseRaketten", deres familier og lærere, lærerfagforeninger og lærerstuderende. Dette vil danne grundlag for en række workshops, som skal afholdes i danske grundskoler.

Lyder dette som noget for dig, eller har du lyst til at læse mere så følg dette link: Vil du med Oxfam & Lærerstuderendes Landskreds til Guatemala?