Dit medlemskab hos Lærerstuderendes Landskreds giver dig mange fordele og muligheder. Få et overblik over dem her.

For os er det vigtigt, at du får en god tid på læreruddannelsen og bliver en hamrende dygtig lærer. Derfor har vi sørget for en række gode medlemsfordele til dig hos vores samarbejdspartnere. Når du er medlem af lærerstuderendes Landskreds er du også automatisk medlem af Danmarks Lærerforening, hvilket giver dig endnu flere fordele.

Lærerstuderendes Landskreds varetager dine interesser og kæmper for den bedste læreruddannelse. I Lærerstuderendes Landskreds gør vi et stort stykke arbejde for at repræsentere dig som lærerstuderende overfor politikere og ledelserne på landets læreruddannelsessteder.

Vi er selv lærerstuderende og fungerer som dit talerør på dit uddannelsessted, i medierne og på Christiansborg. Her deltager vi i debatter, hvor vi inddrager vores medlemmers holdninger til uddannelsen og fremsætter de problemstillinger, vi oplever som studerende.

Som medlem har du mulighed for at give din mening til kende via din lokale klub, din hovedbestyrelsesrepræsentant eller på årsmødet. Du kan også kontakte Lærerstuderendes Landskreds’ sekretariat.


Du har værdifuld viden, råd og vejledning lige ved hånden.
Som medlem af Lærerstuderendes Landskreds, kan du altid henvende dig, hvis du fx føler dig uretfærdigt behandlet i praktikken, har brug for hjælp i dit studiejob eller vurderingen af din eksamensopgave ikke er fair.

Du er altid velkommen til at kontakte LL’s sekretariat, hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål her på siden eller har brug for vores hjælp i forbindelse med en konkret sag. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Læs mere, om hvilke råd og vejledning LL tilbyder


Når du er i praktik, er du ofte hverken forsikret af din egen forsikring, din uddannelse eller din praktikskole. Derfor har vi tegnet en fælles ansvarsforsikring, der dækker alle medlemmer af Lærerstuderendes Landskreds. Som medlem er du herigennem dækket i tilfælde af, at du eksempelvis mister en A-nøgle, taber en elevs computer eller kommer til at ødelægge en elevs telefon.

Læs mere om praktik, forsikring og praktik i udlandet


Studiebøger er en væsentlig udgift, når man er studerende. Derfor har vi indgået et samarbejde med Hans Reitzels Forlag, der betyder, at du som medlem af LL kan spare hele 20% på alle titler fra forlaget.

Du får:

  •  – 20% rabat på alle bøger på www.hansreitzel.dk
  •  – Fri porto
  •  – Særlige tilbud på udvalgte bøger

For at benytte dig af rabataftalen skal du bruge din personlige kampagnekode, som du finder på Min Side. Kampagnekoden indtastes ved køb på www.HansReitzel.dk.

Se hele udvalget af bøger her.


Seminariet

Hvert år i marts afholder vi ”Seminariet”, som er et weekendkursus med fuld forplejning, gode oplægsholdere, workshops og lærerstuderende fra hele Danmark. Det er gratis for alle medlemmer.

Weekenden er fyldt med både debat og faglige oplæg – hvor deltagerne selv kan vælge mellem de praksisnære og teorietiske oplæg. Selvom det er fagligheden, der er i fokus, er der masser af tid til snak og hygge i pauserne og om aftenen.


Dit kontingent er med til at finansiere lokale aktiviteter. En del af dit kontingent går til din lokale LL-klub, som kan bruge pengene på det, I har brug for på jeres uddannelsessted. Det kan være alt fra en fed fest og spændende debatarrangementer til et nyt bordfodbold-bord eller et musikanlæg til fredagsbaren.

På den måde bidrager du som medlem af Lærerstuderendes Landskreds til, at din lokale LL-klub kan hjælpe dig med at skabe et fedt studiemiljø.


Har du en god idé til, hvad der kan forbedre studiemiljøet på dit uddannelsessted? Så kan du søge økonomisk støtte via Lærerstuderendes Landskreds’ aktivitetspulje.


Få ret til konfliktstøtte og juridisk bistand fra dag ét som nyuddannet. Melder du dig ind i Lærerstuderendes Landskreds i løbet af de første ni måneder af dit studie, har du allerede som nyuddannet ret til konfliktstøtte og juridisk bistand fra Danmarks Lærerforening.

Læs mere, om hvordan du opnår ret til hjælp som nyuddannet og karensregler.


Hold dig opdateret på, hvad der sker i folkeskolen lige nu. Magasinet holder dig opdateret på folkeskolens dagligdag og bringer relevante artikler og debatter, som du kan bruge i forbindelse med dine eksamensopgaver.

Medlemmer modtager automatisk magasinet ’Folkeskolen’, som udkommer hver 14. dag.

Er du medlem, men modtager ikke Folkeskolen?

Log ind på ’Min side’ med dit NemID og tjek, om vi har registreret din adresse korrekt. Er fejlen ikke her, kan du henvende dig direkte til ‘Folkeskolen’ og klage over manglende bladlevering.


Få fri adgang til bogserien “Pædagogisk rækkevidde”. I serien, på i alt 12 bøger, formidler Danmarks førende pædagogiske forskere praksisnær viden direkte til lærerne.

Serien er en uafhængig bogserie, hvor faglig fordybelse og lystlæsning går hånd i hånd. Bogserien skaber rum for pædagogisk udvikling, understøtter forskningsbaseret kompetenceudvikling og lægger op til refleksion, inspiration og samtale på skolerne.

Find bogserien her


Fremtidens superlærer skal selvfølgelig have super gode forhold i banken.

Danmarks Lærerforening er medejer af Lån & Spar, og derfor kan du som medlem af LL få en ekstra god studiekonto – se mere på www.studiekonto.dk

Ud over en super studiekonto, får du også en bank, der er ejet af fagforeninger. Det viser sig tydeligt i deres værdier. Læs om hvordan Lån & Spar arbejder med samfundsansvar og bæredygtighed på www.lsb.dk/baeredygtighed

Som studerende får du en studiekonto med mange fordele, der hjælper dig gennem studietiden. Kontoen giver dig bl.a. 5% i rente på de første 20.000 kr. Du kan også få en billig kassekredit, der kan hjælpe dig, hvis du står og mangler penge til en ny cykel eller årets bøger.

Ud over de kontante fordele får du også fagrelevant rådgivning, fordi vi kender dig og dine medstuderende bedre end de fleste. Er du på udkig efter en bolig, kan du få hjælp til at lægge en økonomisk plan for, hvordan du får råd til at købe en bolig. Og så det allerbedste – du kan beholde Danmarks bedste studiekonto 3 år efter, du er færdig. Du får det ikke bedre.

Læs mere om dine muligheder her

Betingelser for studiekonto

  • Du er medlem af Lærerstuderendes Landskreds.
  • Du samler hele din privatøkonomi hos Lån & Spar.
  • Du får studiekontoen på baggrund af en almindelig kreditvurdering.
  • Du får 5% i rente på de første 20.000 kr. derefter 0,75%.
  • Du kan have studiekontoen i op til 3 år efter endt uddannelse.
  • Alle rentesatser er variable og gældende pr. 1. marts 2023.

Grønt og billigt billån

Som medlem kan du få et meget attraktiv grønt billån hos Lån & Spar, hvis du køber en elbil eller en plug-in hybridbil. Du får fx en meget lav variabel rente på bare 3,35 procent – og det er 1,95 procent lavere end Lån & Spars almindelige billån. Derudover kan du nøjes med 10 procent i udbetaling på det grønne billån, hvor du på et almindeligt billån skal lægge 20 procent.

Det er en forudsætning, at du samler hele din økonomi i Lån & Spar, hvis du skal have adgang til det billige, grønne billån.

Beregn tilbud


Få bonus på bøger, cafébesøg og meget andet gennem Forbrugsforeningen.

Du har mulighed for at optjene bonus i mere end 4.500 forretninger i Danmark gennem Forbrugsforeningen. Din bonus udbetales til medlemskontoen hvert år i slutningen af december.

Der er rigtig mange penge at spare ved at være medlem af Forbrugsforeningen. I mange butikker får du 9% i bonus af dit køb. Hvis en forretning er med i Forbrugsforeningen, kan du betale med Forbrugsforeningskortet i dankortterminalen – så bliver der helt automatisk sat bonus ind på din Forbrugsforeningskonto.

Du kan optjene bonus på blandt andet bøger, rejser, musik, benzin, frisør, sko, tøj og cafébesøg – mulighederne er mange.

Se en oversigt over alle butikkerne

Meld dig ind i Forbrugsforeningen


Bliv godt forsikret hos Lærerstandens Brandforsikring

Ikke alle kan blive forsikret hos Lærerstandens Brandforsikring. Men som lærerstuderende kan du!

I Lærerstandens Brandforsikring får du ikke bare gode private forsikringer, der gang på gang er kåret bedst i test, og god service. Du bliver også en del af et medlemsejet forsikringsfællesskab, hvor omdrejningspunktet er dig – og alle andre medlemmer.

I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds tilbyder Lærerstandens Brandforsikring, at du kan tegne en studieforsikring EKSTRA. Studieforsikringen består af tre forsikringer i én, som du får med store rabatter. Samlet set koster den fra 165 kr. om måneden. Du får:

– Indboforsikring inkl. elektronikdækning, 50 % rabat

– Rejseforsikring med afbestilling, 50 % rabat

– Ulykkesforsikring inkl. farlig sport, 25 % rabat

Ekstra fordele til dig i Lærerstuderendes Landskreds

Er du medlem af Lærerstuderendes Landskreds, får du ovenikøbet tre fordele – helt gratis:

– 0 kr. i selvrisiko på cykeltyveri

– Heltidsdækning på ulykkesforsikringen

– Et helt års ekstra studierabat, når du er færdiguddannet

Læs mere om Studieforsikring EKSTRA og få de ekstra fordele


Du er automatisk en del af vores gratis gruppelivsforsikring som medlem af Lærerstuderendes Landskreds.

Gruppelivsforsikring er en kollektiv livsforsikring uden opsparing, hvor forsikringssummen alene udbetales ved den forsikredes død i forsikringsperioden.

Dækningen ved dødsfald udbetales skattefrit til de efterladte. Det er uden betydning, om døden skyldes ulykke eller sygdom.

Forsikringen dækker en sum på kr. 50.000 kr. ved død.

Når du er færdiguddannet, vil du ikke længere være gratis dækket af den frivillige gruppelivsforsikring. Ønsker du ikke at være dækket af forsikringen, kan du opsige den uden varsel, når du modtager din første opkrævning for forsikringen.

Har du spørgsmål vedrørende din gruppelivsforsikring, kan du læse mere her eller kontakte Danmarks Lærerforening.